Ik las laatst dat iedereen wel een paar blikken groenten, pakjes saus en een pot pindasaus in een keukenkastje heeft staan. Laat ik die producten nou bijna nooit in voorraad hebben! Wat ik er dan wel in heb staan? Nou ... bijvoorbeeld een blikje ansjovisfilets, een blik gepelde tomaten en een potje kappertjes en zodoende hoefde ik maar weinig boodschappen te doen om onderstaand recept te maken. Alleen de kip had ik niet in huis. Verse kruiden, waaronder rozemarijn heb ik altijd in de vriezer, knoflook en verschillende soorten uien zijn ook meestal in voorraad, diverse smaken olijfolie staan voor het grijpen en er liggen altijd wel een paar flessen wijn in het rek.
Kip met rozemarijn in tomatensaus
Recept printen
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 kipstukken, zonder vel en met botje
- peper, zout
- 1 takje rozemarijn, blaadjes fijn gehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 ansjovisfilets (blikje), fijn gesneden
- 1 blik tomaatstukjes (± 400 gram)
- 1 eetlepel kappertjes
- 100 ml rode wijn
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem. Bak de stukken kip aan beide kanten bruin. Voeg de helft van de fijn gehakte rozemarijn toe en schep om. Haal de stukken kip uit de pan en zet even weg.
Voeg de resterende eetlepel olie toe en bak op laag vuur de ui in ± 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, rest van de rozemarijn en de ansjovis toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomaatstukjes, wijn en kappertjes toe. Breng aan de kook, voeg de stukken kip toe en zet het vuur laag. Laat de kip in ± 20 minuten gaar worden. Zonodig met wat zout en peper op smaak brengen.
Lekker met een groene salade en vers gebakken brood, bijvoorbeeld dit Franse landbrood, Pain de campagne, semolinabrood of stokbrood.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept uit GoodFood
2 opmerkingen:
Ik krijg er honger van. Zelfs op dit tijdstip :o
Ik heb een soortgelijk recept, maar dan zonder de kip en met snijboontjes. Ook erg lekker.
Een reactie posten