23 augustus 2009

Zomerse maaltijdsalade met kip en nectarines

Maaltijdsalade met kip en nectarines

Als het KNMI het juist heeft blijft het de komende dagen mooi/warm weer. Geen weer om lang in de keuken te staan. Een lekkere salade, een paar sneetjes stokbrood, een glaasje rosé en de laatste stralen zon en ik ben helemaal tevreden!

Voor deze salade gebruik ik kant-en-klaar gegrilde kip die ik bij de poelier haal. Gelukkig haalt "mijn" poelier geen fratsen uit met de kip; hij gebruikt een culinair verantwoorde kip en alleen een beetje peper en zout en een goede olie. Ik heb eens de vergissing gemaakt om een kant-en-klaar gegrilde kip bij de Jumbo te halen. O boy o boy, wat een vergissing. Misschien ben ik een verwend nest, maar ik vond die kip echt niet te eten. Ik proefde alleen maar zout en een hele vervelende bij- en nasmaak in plaats van malse kip.

Zomerse maaltijdsalade met kip en nectarines (2 personen)
Recept printen
  • 2 handen vol gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad, lollo rosso, rucola)
  • 180 gram gaar kipvlees, in stukjes
  • 50 gram serranoham, in slierten gescheurd
  • 2 rijpe nectarines, in schijfjes
  • handje hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
Vinaigrette:
  • 3 eetlepels hazelnootolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • mespunt mosterd
  • zout, peper
Doe voor de vinaigrette de olie, azijn, mosterd, zout en peper in een klein (jam)potje. Deksel erop en door elkaar schudden.

Leg de gemengde sla op 2 borden. Verdeel het kipvlees, serranoham en nectarines erover en bestrooi met de hazelnoten. Giet de vinaigrette erover en serveer.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Marjoke zei

Beste Arden,

vanwege je enorm leuke en vooral uitvoerbare recepten heb ik jouw blog als creative blog genomineerd.

Marjoke zei

Sorry Arden,

ik vergat de link naar mijn bericht over de award.
http://companyinmykitchen.blogspot.com/2009/08/coming-home-and-receiving-award.html