22 augustus 2009

Gevulde kipfilet met pesto en mascarpone

Gevulde kipfilet met pesto en mascarpone

Sorry lezers, weinig updates de laatste tijd. Gekookt en gebakken wordt er zeker in huize Arden, maar onze internetprovider vindt het niet nodig dat ik berichten naar Blogger upload en foto's plaats bij Flickr. Met andere woorden: de internetverbinding ligt er om de haverklap uit. Verder ben ik druk bezig met voorbereidingen van het een en ander (daar kom ik nog op terug) en werd ik van de week door een dwaas die niet goed uit zijn doppen keek van mijn fiets gereden. Ik vloog weinig elegant door de lucht en kwam een eindje verder met een klap op de straat terecht. Gelukkig is het gebleven bij een scheurtje in mijn lip, diverse schaafwonden, blauwe plekken en een aantal dagen spierpijn. Tijd dus voor een makkelijk gerecht:

Gevulde kipfilet met pesto en mascarpone
  • 4 (mais)kipfilets
  • 60 gram pesto
  • 85 gram mascarpone* of Mon Chou roomkaas
  • ± 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram mini romatomaten (groen/steeltjes er nog aan)
  • handje pijnboompitten
  • braadslede, ingevet met olijfolie
*Italiaanse roomkaas, te koop in bakjes van 250 gram.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd met een scherp mes de kipfilets in zodat een "zakje" ontstaat (of vraag de poelier dit te doen). Meng de pesto met de mascarpone en schep in iedere kipfilet 1/4 van het mengsel. Druk de opening dicht (hoeft geen stokje in). Bestrijk de kipfilet met olie en bestrooi met zout en peper.

Leg de filets naast elkaar in de braadslede. Leg de tomaatjes ertussen. Druppel wat olijfolie over de tomaatjes. Bak de kipfilets in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar. Strooi er de laatste 5 minuten van de baktijd de pijnboompitjes over.

Gevulde kipfilet met pesto en mascarpone

Met de rest van de roomkaas kan je een heerlijke pastasaus maken, bijvoorbeeld deze roomsaus of gebruik het in een hartige taart zoals deze Quiche met groene asperges en tomaten.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

Blissy zei

Hoi Arden,

Ik lees al vrij lang je blog bijna dagelijks, maar heb nog nooit een berichtje achtergelaten. Alleen toen ik net las dat je was aangereden,schrok ik zo ontzettend. Bij deze heel veel beterschap!
En dank dat je je heerlijke recepten met ons deelt. Ik kijk er ieder keer naar uit om een nieuw recept van je te zien (en uit te proberen.

Vriendelijke groeten,
Blissy

Cor zei

Hoi Arden,

Weer een mooi en lekker recept om zelf ook eens te maken.
Wat vervelend dat je deze week van je fiets gereden bent en ik wens je van harte voorspoedige beterschap met de daarbij opgelopen ongemakken.

Groetjes Cor.

Ellen zei

Hoi Arden, Sterkte en een voorspoedige genezing!!!

Anoniem zei

Een geluk bij een ongeluk dat het nog zo 'goed' is afgelopen. Veel beterschap met de opgelopen blessures, en hou het maar makkelijk de komende dagen.

Yvette

Anoniem zei

Kwam gisteren voor het eerst op deze blog. Wat leuk!. En een goed recept. Ik heb het aangepast (had al boodschappen gedaan en niet alles in huis). Gevuld met mozzarella en pesto is ook lekker!
groeten,
Suzan