21 juni 2009

Kipfilet met roomsaus

Kipfilet met roomsaus

De roomsaus wordt niet gemaakt met slagroom, maar met roomkaas. De filets worden - nadat ze zijn platgeslagen tot ze overal even dik zijn - door de bloem gehaald. Na het aanbakken wordt de saus toegevoegd. Door die bloem krijg je een mooi gebonden saus. Simpel gerecht, snel klaar en bovendien ook nog eens lekker.

Kipfilet met roomsaus
Recept printen
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram (grot/mergel) champignons, in schijfjes
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 180 ml droge witte wijn
  • 350 ml kippenbouillon
  • 120 gram roomkaas (Mon Chou)
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en versgemalen peper
  • 10 mini roma tomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel (platte) peterselie, fijngeknipt
Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolieolie in een saus-/hapjespan. Voeg de champignons toe en bak ze tot het vocht verdampt is. Voeg de knoflook en bosui toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de wijn en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat de saus ± 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Zet het vuur uit.

Leg de kipfilets tussen 2 velletjes plastic folie en sla ze (bijv. met de zijkant van een koksmes) plat tot ze overal even dik zijn. Breng de bloem op smaak met zout en peper en haal de filets door de bloem. Verhit de resterende boter en olijfolie in een hapjespan of braadpan. Bak de kipfilets aan beide kanten ± 3 minuten. Voeg de saus toe en laat de kip in de saus in ± 10 minuten verder gaar worden. Voeg de tomaatjes toe, laat ze in een paar minuten zachter worden. Roer er als laatste de peterselie door en serveer. Lekker met rijst of pasta.

Kipfilet met roomsaus

Eet smakelijk!

Bron: Southern Food

Geen opmerkingen: