30 september 2007

Demo bij DOK Cookware in Den Haag

Gisteren, zaterdag 29 september was het eindelijk zover, de aangekondigde demonstratie “Cakes bakken in siliconen bakvormen” bij DOK Cookware in de Passage te Den Haag ging echt plaatsvinden.

Na een gedegen voorbereiding ging ik op weg, samen met mijn dochter die me tijdens de demonstratie zou bijstaan en met één van mijn grootste fans die meehielp met het vervoer van alle ingrediënten die we nodig zouden hebben.
Het was erg lastig om van te voren in te schatten hoe de demonstratie zal aanslaan bij het winkelend publiek en dat maakte het extra spannend.

Van 12.00 - 18.00 uur zijn mijn dochter en ik aan de slag geweest in de keuken in het midden van de winkel. In dit tijdbestek hebben we totaal 14 (!) verschillende cakes, in allerlei soorten en maten, gebakken. Gelukkig hadden we de beschikking over een grote Vikingoven, zodat we meerdere cakes tegelijk konden bakken.

De cakes werden steeds gepresenteerd met het bijbehorend recept en iedereen die langskwam mocht natuurlijk proeven.

Sloeg de demonstratie aan? De reacties waren echt overweldigend. Een niet te tellen aantal mensen is langs ons gelopen en heeft de cakes geproefd.
Daaronder waren familieleden en bekenden, maar ook mensen die mijn weblog al kenden en speciaal voor mij de soms lange reis naar DOK hadden ondernomen. Heel leuk ze te ontmoeten bij deze speciale gelegenheid!
Ook het winkelend publiek was soms niet te stuiten, de gepresenteerde cakes waren steeds in een mum van tijd verorberd en de reacties waren heel positief. Zeker het feit dat de receptuur van de cakes afweek van de cakes die mensen gemiddeld thuis bakken, leidde tot heel leuke respons. Vooral de hartige cakes waren niet aan te slepen en je zag mensen echt denken “goh kan dat ook in een cake?”

Er waren zoveel mensen dat we helaas niet iedereen te woord hebben kunnen staan. Maar daar had ik iets op gevonden. Op de toonbank had ik kaartjes neergelegd met het adres van mijn weblog waar de bezoekers de recepten van deze demonstratie kunnen ophalen. De kaartjes vonden gretig aftrek.

Conclusie: de demonstratie "Cakes bakken in siliconen bakvormen" was een groot succes! Een ontzettend leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

de appelcake met walnoten en honing lijkt een beetje donker,
maar dat was ie niet :-)


Hierbij ook een bedankje aan het personeel van DOK Cookware voor alle hulp en vriendelijkheid.

Beloofd is beloofd, de recepten van de demonstratie zijn nu beschikbaar via onderstaande links:
Wil je alle recepten onder elkaar op 1 pagina? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

11 opmerkingen:

Steenbakkertje zei

Tjee 14 cakes ,je zal wel behoorlijk warm hebben gehad (letterlijk en figuurlijk) maar fijn om te lezen dat het een groot succes is geweest.

dus to be continued :-)

Heb toch enige recepten gezien waarvan ik denk dondersju (kwijl) die zie ik wel zitten .
Zoals appelcake /walnoten en honing (zucht), bananencake(smak) en die choco-pindakaas cupcakes en en en ... nok ermee wordt hier knettergek van .

Anoniem zei

Arden hardstikke fijn dat het allemaal zo goed gegaan is en er zoveel belangstelling was. Dit geeft tenminste voldoening.Je bent daar denk ik niet voor de eerste en laatste keer geweest.Groetjes Wil V

Lien zei

Fijn dat het zou goed gegaan is en dat je zulke leuke reacties kreeg. Ook erg leuk trouwens om dat samen met je dochter te doen!

Gea zei

Da's TOF! Wie weet, Arden, kun je in de toekomst van je hobby je werk maken :-D

Aranka zei

Ha Arden,

Errug leuk dat het allemaal zo voorspoedig is gelopen en dat je zoveel enthousiaste bezoekers had.

Ik ben erg benieuwd of dit initiatief t.z.t. nog uit gaat draaien op nog meer van dergelijke activiteiten. :-)

groetjes,
Aranka

Anoniem zei

Arden, wat ben jij creatief geweest zeg, zoveel verschillende cakes en cakejes! En wat leuk dat de bezoekers zo enthousiast waren!

Evaaaaa zei

Hoi Arden,
Het was inderdaad leuk zaterdag! Ik heb trouwens ook nog een mooie siliconenvorm gekocht. Wat een keuze hadden ze daar! Binnenkort zul je op mijn blog kunnen lezen wat ik erin gemaakt heb.
Groeten
Eva

Anoniem zei

Hallo Arden,

Het was erg leuk afgelopen zaterdag om je te ontmoeten bij DOK. Zelf heb ik de appelcake met walnoten en honing mogen proeven. Die was erg lekker. Maar als ik de lijst met recepten van de demonstratie bekijk heb je wel heel erg je best gedaan. Om maar niet te spreken van al de voorbereidingen die je natuurlijk hebt moeten doen. Ik ben met een broodblik onder mijn arm de winkel uitgegaan. Je adviseerde me nog het hazelnootbrood te maken die op je blog staat, maar ik denk dat ik maar eerst aan de cake ga na het lezen van al die lekkere recepten. Maar de vraag is....welke gaat het worden ?? Bananencake, chocolade-kruidcake met gember ?? Of toch maar hartig ?? Cake met tomaten, mozzarella en basilicum ?? Tjonge, tjonge, dat wordt nog een moeilijke keuze.
In ieder geval genoeg inspiratie weer !!

Arden, bedankt,

Groetjes Monique

Anoniem zei

Nou joh, wanneer wordt een hobby werken genoemd......wat een hoeveelheid cakes zeg.!!
En allemaal eigen recepten ?
Hoelang heb je wel niet geoefend ..:)))
Kun je zelf nog wel cake zien/ ruiken ????
Ben benieuwd wat je volgende uitdaging weer wordt.

Anoniem zei

Vandaag de appelcake met walnoten en honing gebakken. Lekker!!!!!!!!!!!! Maar daardoor al wel bijna op morgen dus nog maar een, wat wordt het? Citroen ricotta muffins of toch de swedish visiting cake??

Groetjes truus

Anoniem zei

Het was heerlijk zaterdag! Ik begreep dat we nog wat langer hadden moeten blijven; dan hadden we nog veel meer lekkernijen kunnen proeven;-)! Al die chocola was zo lekker (vrouwen..) dat we een geweldige shopdag gehad hebben! Ik heb ook een berichtje achtergelaten bij mijn favoriete taart, de hazelnotenbrownie.