Bereidingstijd: 45 minuten (plus afkoelen)
Benodigdheden: muffinvorm, ingevet of bekleed met papieren vormpjes
- 170 gram zachte roomboter
- 300 gram suiker
- 3 eieren, maat L
- 290 gram patentbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 eetlepel gemalen koffie (geen oploskoffie!)
- 120 ml sterke koffie of espresso
- 90 ml (volle) melk
- stijfgeslagen, gezoete, slagroom, om te garneren
Mix de boter en de suiker (met handmixer of KitchenAid met platte klopper) licht en luchtig in ± 3 minuten.
Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.
Meng de bloem, bakpoeder, zout en koffie in een kom. Doe de koffie en de melk in een maatbeker.
Voeg het bloemmengsel in gedeelten en om en om met de melk toe. Dit kan je het beste doen met een spatel of op de langzaamste stand van de mixer.
Vul de muffinvormpjes voor ¾ met beslag.
Bak ze in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en bruin. Een in het midden gestoken sateprikker moet er schoon uitkomen.
Laat ze 5 - 10 minuten afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een rooster. Laat verder afkoelen. Ze worden iets platter tijdens het afkoelen.
Garneer met de stijfgeslagen slagroom voor het opdienen.
Helaas vergeten een foto te maken :-(
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten