30 september 2007

Muffins met roomkaas en jam

Muffins met roomkaas en jam

Muffins met roomkaas en jam

Uit: “More from Magnolia” van Allysa Torey

Bereidingstijd: 45 minuten (plus afkoelen)
Benodigdheden: 18 muffinvormpjes, ingevet of bekleed met papieren vormpjes of kleine cakevormpjes (van bijv. siliconen)
  • 245 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • ¼ theelepel zout
  • 225 gram verse roomkaas (Mon Chou of Philadelphia)
  • 115 gram zachte ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren, maat L
  • 60 ml (volle) melk
  • ½ theelepel vanille extract
  • ± 18 theelepel jam naar keuze (ik heb frambozen gebruikt)
  • poedersuiker, om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven een kom.

Mix (met handmixer of KitchenAid met de platte klopper) de roomkaas, boter en suiker tot een glad mengsel in ± 3 minuten.

Voeg de eieren één voor één toe. Volgende ei pas toevoegen als vorige ei geheel is opgenomen.

Voeg het bloemmengsel in twee gedeelten toe, afgewisseld met de melk en de vanille. Dit kan je het beste doen met een spatel of op de langzaamste stand van de mixer.

Roer de jam met een lepel/vork door.

Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met beslag en schep er 1 volle theelepel jam op. Met de punt van een mes of satéprikker de jam wat door het beslag roeren.

Bak ze in het midden van de oven in 25 - 30 minuten gaar en bruin. Een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat ze 5 – 10 minuten afkoelen en haal uit de vormpjes. Laat verder afkoelen op een rooster.

Bestrooi voor het opdienen met wat poedersuiker.

Variatie: vul de vormpjes voor 1/3 met beslag, schep daar een theelepel jam op en bedek met nog een schepje beslag (niet doorroeren).

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook heerlijk met bosbessenjam!
Bedankt Arden.
Iris.

Annemarie zei

Zien er inderdaad ook heerlijk uit! Op zoek naar muffin vormpjes dus...... Bedankt voor de tip!