19 september 2007

Ik ga demonstreren .....

Nee, ik ga niet met een spandoek lopen, maar bij DOK Cookware in Den Haag een demonstratie verzorgen. Het thema is cakes.

Toen DOK mij vroeg voor deze demonstratie dacht ik heel even "wat saai". Maar direct daarna corrigeerde ik die gedachte, cake is namelijk helemaal niet saai! Cake is er in vele maten en soorten, van simpele muffins tot zoete en hartige, kleine en grote cakes met verschillende vullingen.

Ik ga geen hele ingewikkelde cakes bakken waarvan je al bij het lezen van het recept denkt "laat maar". Ik wil laten zien dat je met simpele ingredienten die overal verkrijgbaar zijn toch heel verschillende cakes kunt bakken. Ook door het gebruik van verschillende (siliconen) vormen krijg je meteen een ander effect. Kijk voor een overzicht van siliconen vormen bij Oldenhof Kookkado (de O in DOK komt van Oldenhof, het is maar even een weetje ...).

De afgelopen weken heb ik heel wat verschillende cakes uitgeprobeerd en laten proeven! Gelukkig heb ik inmiddels (want ik kan ze natuurlijk niet allemaal zelf opeten) een 'proefpanel' van zo'n 25 mensen om me heen verzameld. Mijn collega's, die ook deel uitmaken van het panel, rekenen er zo langzamerhand op dat ik weer iets lekkers voor ze meeneem en ze komen ook braaf bij me melden hoe ze de smaak, structuur en uiterlijk vinden. Mijn buurmeisje van 4 kwam ook laatst aan me vragen wanneer ik weer 'gebakjes' voor haar ging bakken want ze waren zo lekker. Zo schattig, dan ga je toch gelijk weer aan de slag!

Wat ik allemaal ga bakken bij DOK weet ik nog niet, ik heb nog geen keuze kunnen maken. Wil je het weten? Kom dan op zaterdag 29 september a.s. naar DOK. Vanaf een uur of 12 ga ik, geassisteerd door mijn dochter, aan de slag op het kookeiland midden in de winkel en kunnen al mijn baksel geproefd worden. DOK Cookware is gevestigd in de Passage nr. 19 in de binnenstad van Den Haag.

DOK Cookware organiseert regelmatig demonstraties op zaterdag/zondag. Kijk voor een overzicht voor de maand oktober op de site.

Tot 29 september?

Update 30 september: lees hier het verslag + de recepten van de demo!

10 opmerkingen:

Aranka zei

Joh, wat spannend! Wat leuk!!!

Anoniem zei

Het is niet alleen spannend maar toch ook een hele eer dat ze je vragen. Veel plezier en succes, helaas voor mij iets te ver om te komen anders graag. Waarom kom je niet een keer naar het zuiden?

Yvette

Lien zei

Héél veel succes en plezier met de demonstratie...ook voor mij íets te ver uit de buurt. Hoewel ik daar graag eens zou shoppen!

Lila-Loesje zei

Oww wat leuk en spannend. Geniet van het bakken op de demonstratie, dat is zeker een hele eer om daarvoor gevraagd te worden.
Voor mij valt de afstand reuze mee.
Boskoop-Den haag is goed te doen met openbaar vervoer; moet ik alleen even iemand regelen die mee kan.

Succes met je demonstratie!

Anoniem zei

Nou Arden, ik was graag komen kijken en proeven, maar het is een kleine 2 uur rijden en dat is me iets te ver, maar we houden de recepten (en foto's) tegoed, toch? Veel succes en kookplezier!

Anoniem zei

Hoi Arden, ook namen mij veel succes en vooral plezier gewenst. Ik ben er van overtuigd dat het helemaal goed komt met het kiezen van wat je allemaal zal gaan bakken. Alleen jammer dat je het op die dag doet ik kan onmogelijk en had dit erg graag mee willen maken. Groetjes Wil V

Anoniem zei

Oh wow! I think DOK kitchenware store is top! and you will be giving demonstration, that's wonderful!

I would love to watch you on the 29th but we'll be in Asia..perhaps in the future you will give another one? I will always check out your blog for info.

Thank you for sharing your expertise in baking. I can surely learn from you because I'm lousy in baking.

~groetjes vanuit dordrecht!

Anoniem zei

Heel veel succes, en plezier natuurlijk morgen.

Groetjes Truus

Evaaaaa zei

Wat leuk! Ik hoop dat ik nog even langs kan komen, ik ben dat weekend toch in de buurt! Zie ik eens de persoon achter de lekkere recepten in het echt!
Heel veel succes!

Eva

Anoniem zei

Net terug van de bakdemo en ik kan zeggen dat alle cakes heerlijk waren. Nou, ja ....ééntje heb ik afgeslagen, die met roquefort......Maar ik ga het ook eens proberen om hier thuis de hartige cakes in te voeren!
Rani