30 september 2007

Chocolade-pindakaas cupcakes

Chocolade-pindakaas cupcakes

Deze cakejes doen het altijd, zowel bij jong als bij oud.

Chocolade-pindakaas cupcakes


Uit: “125 best Cupcake recipes” van Julie Hasson

Bereidingstijd: 45 minuten (plus afkoelen)
Benodigdheden: 12 muffinvormpjes, licht ingevet of bekleed met papier vormpjes of kleine cakevormpjes, licht ingevet
  • 105 gram patentbloem
  • 25 gram cacao
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram suiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 55 gram zachte ongezouten roomboter
  • 150 gram pindakaas met stukjes noot
  • 1 ei, maat L
  • ½ theelepel vanille extract
  • 150 ml (volle) melk
  • 80 gram chocoladedruppels of gehakte pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en zout boven een kom.

Mix (met handmixer of KitchenAid met de platte klopper) de beide soorten suiker en de boter door elkaar.

Voeg de pindakaas toe en mix tot een glad mengsel.

Voeg het ei en het vanille extract toe en mix weer tot een glad mengsel.

Voeg het bloemmengsel in gedeelten en om en om met de melk toe. Dit kan je het beste doen met een spatel of op de langzaamste stand van de mixer.

Roer de chocoladechips/stukjes chocolade erdoor.

Vul de muffinvormpjes voor ¾ met beslag.

Bak ze in het midden van de oven in 25 minuten gaar en bruin. Een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen.

Laat ze 5 – 10 minuten afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een rooster. Laat verder afkoelen.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ohhhh dit lijkt me zooooo lekker. Ik ga ze zo denk ik maken. Ik hoop echt dat ik een snickercupcake krijg yum yum. Bedankt voor je recept Levine!

Raha