30 september 2007

Chocolade-kruidcake met gember

Chocoladecake met gekonfijte gember

Er wordt zowel gemberpoeder als gekonfijte gember in deze cake verwerkt, toch heeft de cake geen overheersende gembersmaak. Houd je echt van gember, gebruik dan de dubbele hoeveelheid gekonfijte gember.

Chocolade-kruidcake met gember

Uit: “Cake anders” van Linda Collister

Bereidingstijd: 1 uur (plus afkoelen)
Benodigdheden: tulbandvorm/langwerpige cakevorm/bloemenvorm, licht ingevet
  • 150 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • mespunt zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 grote eieren, geklutst
  • 150 ml zure room
  • 75 ml ongezoete appelmoes
  • 3 eetlepels gekonfijte gember, fijngehakt (30 – 40 gram)
  • poedersuiker, om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Zeef boven een grote kom de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel en gemberpoeder.

Meng de suiker erdoor en maakt een kuiltje in het midden.

Meng in een andere kom de olie met de eieren, zure room en appelmoes.

Schenk dit mengsel in het kuiltje bij de droge ingrediënten en meng het geheel rustig door.

Roer de gekonfijte gember erdoor.

Schenk het beslag in de ingevette vorm en bak ongeveer 45 minuten. Een in het midden gestoken satéstokje moet er schoon uitkomen.

Laat de cake in de vorm 20 minuten afkoelen. Op een rooster storten en volledig laten afkoelen. Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.

Siliconenvorm met bloemen
Ik heb deze cake in een ronde bloemenvorm van siliconen gebakken, er bestaat ook een langwerpige bloemenvorm van dit materiaal

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: