English readers please scroll down!
Van de week had ik opeens een paar overrijpe bananen op de fruitschaal liggen. Zonde om weg te gooien. Dat werd dus bananencake bakken! Eigenlijk ben ik niet zo'n fan van bananencake, maar deze is erg lekker.
Gebruik echt rijpe bananen, die waarvan de schil bruin begint te worden.
Bananencake
- 2 eieren
- 80 ml karnemelk
- 120 ml zonnebloemolie
- 225 gram bananen, geprakt
- 300 gram suiker
- 220 gram patentbloem
- 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
- 1/2 theelepel zout
- 60 gram pecannoten, grof gehakt
Klop de eieren, karnemelk, olie en geprakte bananen in een grote kom door elkaar.
Zeef de suiker, bloem, baking soda en zout boven een andere kom. Roer het bloemmengsel door het bananenmengsel. Roer als laatste de pecannoten erdoor.
Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake in ± 1 uur en 20 minuten gaar en goudbruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, stort op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
Bron: All recipes
Banana Bread
Last week I had a couple of bananas that were going bad, so I 'had' to make banana bread. I am not really a big fan of banana bread, but this one is very good.
For the best flavor use fully ripe bananas; the one’s with their skins turned brown.
- 2 eggs
- 1/3 cup buttermilk
- ½ cup vegetable oil
- 1 cup mashed bananas
- 1 ½ cups white sugar
- 1 ¾ cups all-purpose flour
- 1 teaspoon baking soda
- ½ teaspoon salt
- ½ cup chopped pecans
Blend togehter the eggs, buttermilk, oil and bananas.
Sift together the sugar, flour, baking soda and salt. Add to banana mixture and stir in the pecans.
Pour into loaf pan and bake for approximately 1 hour and 20 minutes or until a cake tester inserted in the center comes out clean.
Transer the loaf pan to a rack and cool for 10 minutes before unmolding onto the rack to cool competely.
Adapted from: All recipes
Enjoy!
9 opmerkingen:
We hebben hem daar juist uit de oven gehaald zie hier het resultaat, bedankt voor recept.
http://meersmaak.blogspot.com/
Hoi Arden,
De bananencake is goed gelukt.
Hij smaakte heerlijk!
Groeten, Iris.
Hij is heerlijk! Ik heb, omdat ik geen karnemelk had, gewoon halfvolle melk gebruikt. Ook de pecannoten ontbraken, maar werkelijk, hij is om te smullen!
Bedankt!
Ik neb deze cake gusteren gebakken. Wat een heerlijke smeuige cake. Door het gebruik van olie ook lang te bewaren.
Hij was bij mij in het midden gedeelte wel iets ingezakt. Ik heb geen baking soda gebruikt, maar een zakje bakpoeder. Zou dat de oorzaak kunnen zijn? Bakpoeder is makkelijker verkrijgbaar en daarom ook gebruikt. Tussendoor de oven niet opengedaan.
Frank: baking soda wordt altijd samen met een zuur, in dit geval karnemelk. De baking soda gaat een reactie aan met het zuur en daardoor gaat de boel rijzen. Het inzakken kan idd komen doordat je geen baking soda hebt gebruikt. Baking soda is ook makkelijk verkrijgbaar, maar niet bij de supermarkt. Te koop bij iedere drogist, ook Etos. Vraag bij de kassa naar maagzout of natriumbicarbonaat of zuiveringszout. Ook vaak te koop bij toko's/Aziatische winkels.
Dit is de derde keer dat ik hem maak. De eerste 2 keer met walnoten ipv pecan. De 2e keer met 250 ipv 300 g suiker. En nu met hazelnoten en 250 g suiker. Hij smaakte steeds heerlijk. Een prima recept voor onverwacht lekker. Ik heb de ingredienten eigenlijk altijd wel in huis.
En hij zit weer in de oven deze keer met amandelen en cranberries. Toegevoegd korreltje witte peper en wat ketoembar (geroosterd en in de vijzel) Ben benieuwd.
Het lijkt me heerlijk! Maar ik zou graag voor een gezondere versie gaan. Kan de bloem vervangen worden door volkorenmeel? En verandert daardoor de benodigde hoeveelheid vocht?
Heerlijke cake! Suiker heb ik vervangen door een schep honing en rozijnen. Ook heb ik nog wat havermout toegevoegd. Karnemelk had ik niet in huis, dus heb melk en een schep yoghurt gebruikt... de smaak en structuur is heel goed! Bedankt voor het recept!
Een reactie posten