Serveer het als bijgerecht bij gegrild of gebakken vlees.
Aardappeltaartje
- 600 gram (grote) aardappels, geschild
- 75 gram geraspte kaas naar keuze
- 45 gram Parmigiano Reggiano (Parmezaan)
- 150 gram ham/salami/pancetta/rauwe ham, in flinters (optioneel)
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- 1 klein teentje (gerookte) knoflook, fijn gesnipperd
- 4 grote eieren
- 250 ml slagroom
- zout en versgemalen peper
- springvorm van 20 cm Ø, ingevet, bodem bedekt met bakpapier
Kook de aardappels net gaar. Laat afkoelen en snijd ze in plakjes, ± 1 cm dik
Meng de beide kazen.
Beleg de bodem van de springvorm met plakjes aardappel.
Doe daar de helft van de ham, de ui en de knoflook op. Strooi er 1/3 van de kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje kaas.
Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper. Giet over de aardappelschotel.
Bak in het midden van de oven in 50 - 60 minuten. Het taartje is goed als het ei-/roommengsel stevig is. Leg er zonodig aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
Laat 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de rand van de springvorm en snijd in punten.
Eet smakelijk!
Recept printen
2 opmerkingen:
Arden, het ziet heerlijk uit! Is dit hetzelfde als dat soort quiche dat je zo vaak ziet op een feest/bring and share? (hier in nl bedoel ik)
Hoi Ash,
Ik heb geen idee of je dit aardappeltaartje vaak ziet op een bring and share in Nederland...... Iemand anders die dit weet? Het is wel een bijgerecht dat je vaak in een of andere vorm vaak in restaurants krijgt.
Een reactie posten