21 april 2010

Woensdag = bakdag

Zoals wel vaker op woensdag - mijn vrije dag - heb ik een aantal uren in de keuken doorgebracht. Ik had eigenlijk meer willen bakken, maar een zeer hoofd weerhield me daar helaas van. Alleen de bestellingen voor vandaag zijn prima gelukt uit de oven gekomen, ons dagelijks brood moet nog even wachten tot het weekend. De oogst van vandaag:
De appeltaarten en de cake heb ik gebakken in mijn gewone oven, de broodjes uiteraard in de Rofco. Appeltaart en cake kunnen ook prima in de Rofco gebakken worden, maar dat heb ik nog niet echt uitgeprobeerd. Aangezien de taarten en cake echt niet mochten mislukken heb ik ze in mijn vertrouwde gewone oven gebakken.

5 opmerkingen:

Hanaâ zei

Alle 3 zien er fantastisch uit. Ik moet toegeven dat de appel kruimel taart er wel heel erg lekker uitziet, vooral de "slice". Gaat mijn mond van wateren :o)

Anoniem zei

Voor mij is het dan ook altijd bakdag!Maar ik had ook een zeer hoofd,toch wat gedaan.Indische prei(panne)koekjes en joodse nieuwjaarskoek.Ben benieuwd!Groetjes Anne-Mae

Marjoke zei

Heerlijk zo'n dag alleen maar bakken.

De appelkruimeltaart ziet er verrukkelijk uit en sinaasappelschil heb ik nog liggen uit Zweden.

Leyla zei

Hoi Levine,

Ik heb al ten minste 10 jaar een BORETTI en sindsdien heb ik geen fatsoenlijke cake of taart meer kunnen bakken. Mijn zus en een goede kennis hebben/hadden er ook een en net als bij hen wordt mijn oven altijd of te heet of juist niet heet genoeg. Na jarenlang steen en been te hebben geklaagd ben ik het zat; het is tijd voor wat anders en nu heb ik mijn oog laten vallen op een ROFCO B20 of een B30, hoewel die laatste eigenlijk te groot is voor mij. Maar nu las ik op de site van "the weekendbakery" dat zij in hun ROFCO B20 en B40 juist alleen maar brood bakken omdat de chamottesteen de geuren en smaken van zoete en hartige producten zou opnemen. Maar ik zou hem graag ook voor pizza's, flammkuchen en de al eerder genoemde cakes en taarten willen gebruiken.
Mijn vraag is dus: raad jij deze oven ook aan voor andere zaken dan alleen brood?

Levine zei

Beste Leyla, een Rofco oven werkt anders dan een gewone oven. In de B20 en B30 bak je altijd met dalende temperatuur. Je begint voor brood op 230 C en zodra het brood gaat kleuren na 7 - 10 minuten draai je de temperatuur terug naar 50 C en bak je het brood verder af. Voor cake/taart is de begintemperatuur 160 C en na 20 minuten draai je de temperatuur terug naar 50 C. Voor pizza en flammkuchen is hij net als voor brood zeer geschikt. Je kunt er ook taart en cake in bakken, maar als je de oven daar voornamelijk voor gaat gebruiken adviseer ik je een andere oven te kiezen. De Rofco oven moet altijd eerst 1 - 2 uur opwarmen voordat je erin kunt bakken. Ik heb naast de Rofco ovens ook nog steeds mijn gewone oven en die zou ik niet kunnen missen. Ovenschotels en cake/taart bak ik nog steeds in mijn gewone oven. Wil je meer weten, stuur me dan een e-mail.