20 april 2010

Thaise roergebakken kip met basilicum

O, wat hou ik toch van wokken, want makkelijk en snel klaar. Met een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een smakelijke maaltijd. Weg met al die kant-en-klare woksausjes, dit is veel lekkerder.

Thaise roergebakken kip met basilicum

Recept printen
  • 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • paar slagen uit de molen chilipeper
  • 400 gram kipfilet, in plakjes
  • 1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • 15 gram verse basilicumblaadjes, grof gesneden
Meng de vissaus met het limoensap, de basterdsuiker en 60 ml water. Zet apart tot gebruik.

Verhit een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en laat die ook heet worden. Roerbak de sjalotjes, knoflook en de chilipeper 1 - 2 minuten. Laat ze niet bruin worden. Voeg de plakjes kipfilet toe en roerbak een paar minuten mee.

Voeg het vissausmengsel toe en roerbak het geheel nog een paar minuten tot de kip gaar is. Zet het vuur uit en roer de basilicumblaadjes erdoor. Direct serveren.

Lekker met rijst.

Bron: Fine Cooking

2 opmerkingen:

Robert Jan zei

Ben het zó eens met jouw inleiding. Ik kook vaak en graag Aziatisch en ben daar doorgaans snel mee klaar.

Vanavond heb ik me (op verzoek) echter staan uitsloven op een Nederlands voorjaarsstammpotje: dat nam ruim 2x zo veel tijd in beslag...

Morgen is jouw recept aan de beurt: bedankt!

Maaike zei

Bedankt voor al de leuke en heerlijke receptjes ! Ben al af en toe eens langsgeweest, maar laat nu toch maar eens een berichtje achter.