14 april 2010

Kokosijs

Helaas geen foto van dit lekkere ijs, helemaal vergeten te maken. Het recept vond ik op Technicolor Kitchen en daar staat wel een prachtige foto. Thank you Patricia for this delicious recipe! Niet treuzelen, gewoon maken :-).

Kokosijs
Recept printen
  • 50 gram geraspte gedroogde kokos
  • 300 ml slagroom
  • 300 ml volle melk
  • 100 gram rietsuiker
  • 6 eidooiers
  • 1 eetlepel rum (optioneel)
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.

Doe de geroosterde kokos, de slagroom, de melk en de rietsuiker in een pan en breng op laag vuur aan de kook. Laat zachtjes 1 minuut doorkoken en zet dan het vuur uit. Dek af en laat 25 minuten trekken.

Klop met een garde de eieren los, schenk het slagroommengsel erbij en giet dit mengsel terug in de pan. Laat het mengsel op laag vuur al roerend binden (± 10 minuten). Pas op: zorg dat het mengsel niet aan de kook komt, de eidooiers mogen niet stollen. De custard is goed als de achterkant van een lepel ermee bedekt kan worden.

Zeef de custard (fijne zeef gebruiken) boven een kom. Druk de in de zeef achtergebleven kokos met de achterkant van een lepel goed uit. Optioneel: roer de rum erdoor. Zet de kom in een bak met koud water met ijsklontjes om het mengsel snel te laten afkoelen.

Laat de custard vervolgens door en door koud worden in de koelkast.

Giet de custard in een ijsmachine en laat tot ijs draaien. Serveer direct of laat het ijs in de vriezer verder opstijven.

1 opmerking:

Patricia Scarpin zei

I'm glad you like the recipe! It always makes me happy when people try the recipes I make and the recipes work for them. :)