30 september 2007

Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes
Recept printen

Bereidingstijd: 40 minuten (plus afkoelen)
Benodigdheden: muffinvorm, ingevet of bekleed met papieren vormpjes
  • 165 gram patentbloem
  • 1 eetlepel cacao
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • ¼ theelepel zout
  • 150 gram suiker
  • 55 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei, maat L
  • 120 ml karnemelk
  • rode kleurstof, hoeveelheid afhankelijk van welk merk je gebruikt
  • ½ theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel vanille extract
Verwarm de oven voor op 180 °.

Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout boven een kom.

Roer in een maatbeker de karnemelk, kleurstof, azijn en vanille extract door elkaar.

Mix (met handmixer of KitchenAid met de platte klopper) de boter en de suiker door elkaar.

Voeg het ei toe en mix tot een glad mengsel.

Voeg het bloemmengsel in gedeelten en om en om met het karnemelkmengsel toe. Dit kan je het beste doen met een spatel of op de langzaamste stand van de mixer.

Vul de muffinvormpjes voor ¾ met beslag.

Red Velvet Cupcakes

Bak ze in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en bruin. Een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat ze 5 – 10 minuten afkoelen en haal ze dan uit de holtes van de muffinbakplaat. Laat verder afkoelen op een rooster.

Frosting

Gebruik een kant en klare frosting (verkrijgbaar in potten van het merk Duncan Hines "Creamy Home-Style frosting", bij o.a. de Jumbo) of spuit/schep er geklopte slagroom op.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Is it possible to bake it in a springvorm 26 cm? How long would it take & the oven temp? Thanks