Ik wil jullie graag laten meekijken in mijn keuken, wat ik daar zoal bak en kokkerel. Ik kook graag en probeer iedere dag weer iets anders op tafel te zetten. Mijn grote hobby is brood bakken. Er staan dan ook veel recepten voor allerlei soorten brood op mijn blog. Ik heb 12,5 jaar workshops brood bakken gegeven en 5 boeken over brood bakken geschreven.
30 september 2007
Cake met tomaten, mozzarella en basilicum
Cake met tomaten, mozzarella en basilicum
Uit: “De cakes van Sophie” van Sophie Dudemaine
Bereidingstijd: 1 uur (plus afkoelen)
Benodigdheden: kleine cakevorm, licht ingevet en bekleed met bakpapier
2 mooie tomaten, of half gedroogde tomaten, ± 150 gram
1 eetlepel olijfolie
2 snufjes zout
2 snufjes peper
200 gram mozzarella
8 basilicumblaadjes (of meer naar smaak)
3 eieren, maat M
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
0,8 dl zonnebloem- of (extra vergine) olijfolie
1 ¼ dl volle melk, lauwwarm
100 gram geraspte gruyère
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bij gebruik van verse tomaten: dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en dan in koud water. Pel ze en schep de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en smoor deze in een koekenpan in de olijfolie met zout en peper. Laat uitlekken en afkoelen.
Bij gebruik van half gedroogde tomaten: snijd in stukjes.
Snijd de mozzarella in blokjes en schep ze met het geknipte basilicum door de tomaten.
Klop in een kom de eieren, bloem en bakpoeder met een garde door elkaar. Voeg zout en peper toe bij gebruik van de half gedroogde tomaten.
Voeg al kloppend geleidelijk de zonnebloem- of olijfolie toe en de verwarmde melk toe.
Spatel eerst de gruyère en dan het tomatenmengsel door het beslag.
Schep het in een licht ingevette en met bakpapier bekleedde vorm en bak de cake in 45 - 55 minuten gaar.
Laat circa 10 minuten in de vorm afkoelen. Met behulp van bakpapier uit de vorm tillen en op een taartrooster verder laten afkoelen. (Cake zakt wat in tijdens afkoelen).
Lauwwarm het lekkerst!
Eet smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Hoi Arden,
Ik wil deze cake bakken voor iemand die geen melk mag hebben.
Kan ik de melk vervangen door sojamelk?
Groetjes Iris.
Hallo Iris,
Je kunt de melk zonder problemen vervangen door sojamelk. Vraagje: mag die persoon dan wel kaas (= van melk gemaakt)?
Hallo Arden.
Ze mag wel kaas maar niet van rauwe melk. Volgens mij is mozzarella wel van rauwe melk.Ik kan er niets over vinden. Dan maak ik maar iets anders voor haar en deze voor ons.
Groetjes Iris.
Een reactie posten