26 augustus 2007

Kipfilet met sinaasappel-geitenkaas uit de oven

Kipfilet met geitenkaas

Het recept opschrijven nadat ik het gemaakt had was niet moeilijk, een leuk verhaaltje erbij verzinnen dit keer wel. Wij vonden het in ieder geval een zeer verrassende smaakcombinatie.

Kipfilet met sinaasappel-geitenkaas uit de oven

(2 personen)
  • 75 gram zachte geitenkaas (van een rol)
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • ½ theelepel verse (citroen)tijmblaadjes
  • versgemalen peper
  • 2 enkele kipfilets
  • zout, versgemalen peper
  • 10 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 plakjes Prosciutto di Parma (of serranoham)
  • 2 vellen aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Meng de geitenkaas met de sinaasappelmarmelade, tijmblaadjes en peper.

Kipfilet met geitenkaas

Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met zout en versgemalen peper. Bak de kipfilets snel rondom aan.

Leg 4 plakjes prosciutto iets overlappend naast en onder elkaar, idem met de overige 4 plakjes.
Leg de kipfilets op de prosciutto en verdeel het geitenkaasmengsel erover.

Kipfilet met geitenkaas

Vouw de plakjes prosciutto er omheen.

Kipfilet met geitenkaas

Leg iedere kipfilet op een vel ingevet aluminiumfolie. Goed dichtvouwen.

Kipfilet met geitenkaas

Op bakplik in de oven leggen en in 20 - 25 minuten gaar bakken. Pakketjes op borden leggen en openvouwen.

Kipfilet met geitenkaas

Wij aten er risotto en haricot vert bij.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

het was erg lekker, maar als je het pakketje opent komt er vocht vrij, heb ik iets verkeerd gedaan?

Levine zei

Nee hoor, je hebt niks verkeerd gedaan. Dat hoort zo.