Een blijvertje deze saus. Niet alleen lekker bij kip, maar ook als pastasaus verrukkelijk!
Kip met zongedroogde tomaten-roomsaus
- 4 kleine kipfilets
- zout, peper
- 1 - 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes (gerookte) knoflook, fijn gehakt
- 60 gram zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
- paar slagen uit de molen chilipeper
- 75 ml droge witte wijn
- 180 ml kippenbouillon
- 100 - 150 ml slagroom of room culinair
- 15 gram verse basilicum, in reepjes
Dep de kipfilets droog en wrijf ze in met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie op matig vuur in een pan met dikke bodem. Bak de kipfilets aan beide zijden op zacht vuur ± 6 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg zonodig nog wat olijfolie toe en fruit de ui, knoflook en zongedroogde tomaten op matig vuur. Breng op smaak met de chilipeper. Voeg de wijn toe, schraap al roerend de eventuele aanbaksels van de bodem los en laat de wijn voor de helft verdampen. Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Voeg de kipfilets toe en laat op laag vuur in ± 5 minuten verder gaar worden. Haal de kipfilets uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Voeg de room toe, laat de saus nog even koken. Voeg de basilicum toe en zet het vuur uit. Pureer de saus met een staafmixer of in een foodprocessor. Zet weer op het vuur en laat weer warm worden. Voeg als de saus te dik is nog wat witte wijn (of bouillon) toe. Breng zonodig op smaak met zout.
Leg de kipfilets op (voorverwarmde) borden en serveer met de saus.
Wij aten er pasta bij, bestrooid met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.
Aangepast recept van Epicurious
2 opmerkingen:
Dat lijkt me zeker een erg lekker sausje en dat ga ik snel uitproberen. Ook handig dat ik veel spullen al standaard in huis heb. Heel wat beter dan zo´n potjessaus.
Echt een heerlijk sausje. Een blijvertje.
Grt. Marie-Jose.
Een reactie posten