22 april 2009

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Heerlijk deze bladerdeegtaartjes. Ik maakte ze als uitprobeersel voor de demonstratie die ik op 2 mei a.s. vanaf ± 12.00 uur bij DOK Cookware in Den Haag ga geven.

De bodems van bladerdeeg kunnen tot 6 uur van tevoren voorbereid worden.

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon (6 stuks)
Recept printen
  • 6 plakjes (roomboter) bladerdeeg
  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 4 plakjes bacon
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • zout, versgemalen peper
  • ± 100 gram Reblochon, zonder korst
Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Boen de aardappel schoon en kook (in de schil) in ± 20 minuten gaar. Verwijder de schil als de aardappel nog warm is en snijd in dunne plakjes.

Verhit een ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes bacon zachtjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.

Giet het bakvet uit de koekenpan, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de uiringen op zacht vuur ± 10 minuten. Doe over in een schaaltje en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Laat intussen de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht bijna ontdooien. Snijd met een steker uit ieder plakje bladerdeeg een rondje.

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier/bakmatje en prik ze met een vork in.

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Bak de rondjes 8 minuten in het midden van de oven. Druk de lucht in het midden van de gerezen rondjes eruit met de bolle kant van een lepel of achterkant van een vork. Bak de rondjes nog 4 minuten.

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Beleg de bladerdeegrondjes met de ui, plakjes aardappel, bacon en Reblochon.

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Bak nog 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten is en het bladerdeeg lichtbruin en gaar. Direct serveren.

Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept van Food & Wine

3 opmerkingen:

gipskruit zei

Dit ziet er heerlijk uit "Arden"en niet moeilijk;) Ga ik proberen.Bedankt voor het idee:)
Groetjes

marie-jose zei

Ik ga ze ook maken maar dan met een zoete vulling.
Op het randje wat rietsuiker, misschien een laagje chocolade erin. Wat banketbakkers room en wat aardbei+gelei.
Goed idee de bakjes zelf maken.

Grtjs. Marie-Jose.

Clausewitz zei

Oi. Parabéns pelo excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer um pouco do Brasil. Abração