Heerlijke bladerdeegtaartjes. Lekker voor bij de borrel, als hapje tussendoor of bij een kop soep.
De bodems van bladerdeeg kunnen tot 6 uur van tevoren voorbereid worden.
Bladerdeegtaartjes met bacon, aardappel en Reblochon (6 stuks)
- 6 plakjes (roomboter) bladerdeeg
- 1 grote vastkokende aardappel
- 4 plakjes bacon
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- 1 ui, in ringen
- zout, versgemalen peper
- ± 100 gram Reblochon, zonder korst
Boen de aardappel schoon en kook (in de schil) in ± 20 minuten gaar. Verwijder de schil als de aardappel nog warm is en snijd in dunne plakjes.
Verhit een ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes bacon zachtjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
Giet het bakvet uit de koekenpan, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak de uiringen op zacht vuur ± 10 minuten. Doe over in een schaaltje en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat intussen de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht bijna ontdooien. Snijd met een steker uit ieder plakje bladerdeeg een rondje.
Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier/bakmatje en prik ze met een vork in.
Bak de rondjes 8 minuten in het midden van de oven. Druk de lucht in het midden van de gerezen rondjes eruit met de bolle kant van een lepel of achterkant van een vork. Bak de rondjes nog 4 minuten.
Beleg de bladerdeegrondjes met de ui, plakjes aardappel, bacon en Reblochon.
Bak nog 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten is en het bladerdeeg lichtbruin en gaar. Direct serveren.
Bron: aangepast recept van Food & Wine
3 opmerkingen:
Dit ziet er heerlijk uit "Arden"en niet moeilijk;) Ga ik proberen.Bedankt voor het idee:)
Groetjes
Ik ga ze ook maken maar dan met een zoete vulling.
Op het randje wat rietsuiker, misschien een laagje chocolade erin. Wat banketbakkers room en wat aardbei+gelei.
Goed idee de bakjes zelf maken.
Grtjs. Marie-Jose.
Oi. Parabéns pelo excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer um pouco do Brasil. Abração
Een reactie posten