15 oktober 2008

Panini met tonijn

Panini met tonijn

Panini met tonijn
Recept printen

Voor een lekkere lunch voor 2 personen heb je nodig:
  • 4 dikke sneden (boeren)brood *
  • 1 blikje tonijn op olie of water, uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • beetje citroensap
  • handje bieslook, gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • versgemalen peper, eventueel zout
  • kaas: emmentaler of gruyère
  • contactgrill
* ik gebruik hier - uiteraard - altijd zelfgebakken brood voor en dat mag dan best een dag oud zijn. Bijvoorbeeld dit of dit of dit of dit of ook dit brood.

Verwarm de contactgrill met ribbeltjesplaten voor volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruik hiervoor mijn Cuisinart Grill.

Meng de tonijn met de mayonaise, citroensap, bieslook en kappertjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het mengsel over 2 boterhammen, verdeel er royaal plakjes kaas over en druk de overgebleven 2 boterhammen erop.

Bak de panini’s goudbruin. Schuin doorsnijden en direct serveren.

Panini met tonijn

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Dominique zei

Begrijp ik goed dat je tonijn dan warm word?

Bijzonder! Dat zou ik nooit verzonnen hebben, ik ga het eens proberen.

Lien zei

ik heb trek!!

Anoniem zei

Is ook goeie tonijnsalade