Voor deze garnalen heb ik mijn elektrische Cuisinart Grill gebruikt. Net zoals de gegrilde zalm met dille en citroen snel klaar en een groot succes.
Garnalen van de grill
Garnalen van de grill
- ± 24 rauwe reuzengarnalen
- 1 dl zoete chilisaus
- 15 ml/1 eetlepel sojasaus (geen ketjap)
- 5 ml/1 theelepel limoensap
- houten prikkers
- grillpan of elektrische grill
Pel de garnalen, maar laat het staartstukje zitten. Snijd de garnalen aan de bovenkant in en verwijder het darmkanaal.
Meng in een schaal de chilisaus met de sojasaus en het limoensap. Roer de garnalen erdoor. Laat 15 - 30 minuten marineren.
Verwarm een elektrische grill (bij voorkeur met platte platen) of een grillpan voor. Laat niet te heet worden omdat de marinade dan zal aanbranden (Cuisinart grill: 180 ºC). Vet de platen licht met olie in.
Rijg de garnalen op houten prikkers en grill ze in ± 4 minuten gaar.
Meng in een schaal de chilisaus met de sojasaus en het limoensap. Roer de garnalen erdoor. Laat 15 - 30 minuten marineren.
Verwarm een elektrische grill (bij voorkeur met platte platen) of een grillpan voor. Laat niet te heet worden omdat de marinade dan zal aanbranden (Cuisinart grill: 180 ºC). Vet de platen licht met olie in.
Rijg de garnalen op houten prikkers en grill ze in ± 4 minuten gaar.
De garnalen liggen net op de grill, ze zijn nog grijs en doorzichtig
Het voorste stokje is omgedraaid, je ziet aan de roze kleur dat ze bijna gaar zijn
Wij aten er gestoomde broccoli en stokbrood bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten