03 september 2008

De stille kracht

Het was de afgelopen week wat rommelig in Huize Arden. Vervelende, leuke en verdrietige dingen en gemiste kansen hebben elkaar afgewisseld.

Mijn computer had er opeens geen zin meer in en wilde helemaal niks meer, zelfs geen lekker recept uploaden naar Blogger. Gelukkig is dat probleem inmiddels weer verholpen, hij loopt weer als een zonnetje. Alleen nog ‘even’ mijn 10.000 foto’s terughalen uit de backup en alles is weer zoals het hoort.

Minder goed is het afgelopen met 1 van onze huisdieren. Met poes Evi ging het al een tijdje niet zo goed en afgelopen maandag is ze overleden. Sommige mensen zeggen “ach, het is maar een poes”, maar zo zien wij dat niet: we missen haar erg. Het is heel vreemd haar niet meer op de boomstronk naast ons huis te zien zitten of haar begroetingsmiauw te horen als we thuiskomen. Kat Arie drentelt wat doelloos door het huis, ik denk dat ook hij haar mist.

Een gemiste kans had ik afgelopen weekend. Er was een soort van familiereünie georganiseerd, maar doordat ik met hele andere dingen bezig was en niet op tijd mijn voicemail heb afgeluisterd kon ik niet aanwezig zijn. Stom ja …….

Opgetogen zijn we over de droomvakantie die we geboekt hebben. We kunnen haast niet wachten om te gaan, helaas is dat pas over een half jaar. Maart 2009 gaan we naar Bali, we verblijven daar in Villa Frangipani. Een prachtig huis met privé zwembad, strand voor de deur en aan de andere kant druiven- en rijstvelden, een huishoudelijke hulp/kok die de heerlijkste dingen voor ons gaat koken, tuinmannen die de weelderige tuin bijhouden en het strand schoonhouden en een chauffeur die ons naar de mooiste plekjes op Bali rijdt. Rust, luxe, prachtige natuur …… wat wil een mens nog meer?

Blij ben ik met weer een nieuw bakboek: Crave, a passion for chocolate. Gebakken heb ik er nog niet uit, maar dat gaat zeker binnenkort gebeuren. Het water loopt me al bij wijze van spreken uit de mond. Kan ook niet anders voor een chocoholic zoals ik. Neem hier alvast een kijkje naar dit boek.

Om dit verhaaltje compleet te maken moet ik ook nog even vertellen dat we eind september ook nog een week naar Egypte gaan. Toch nog maar even wat zon opdoen :-).

Recepten volgen binnen een paar dagen weer, in de tussentijd wens ik jullie weer smakelijk eten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Arden ik ben even bij je op bezoek geweest, dat zier er niet verkeerd uit. (In Maart kom ik niet hoor)
Ik kan me voorstellen dat je haast niet kan wachten. Maar gelukkig ga je voor die tijd nog een keer,ook leuk en iets om naar uit te kijken. Wat sneu voor jullie dat de kat overleden is.Ik weet ook wat het is om zo'n dier te missen. Sterkte ermee. Groetjes Wil V.

Anoniem zei

P.S.
zier=ziet. De poes lijkt als 2 druppels op de mijne.
GR. Wil V

Hilde zei

Hoi Arden,

Hé, wat sneu van je kat. Ik heb zelf 2 katten, dus ik kan me voorstellen dat je haar mist hoor. Veel sterkte !

Groetjes,
Hilde

Anoniem zei

Hallo Arden,

dat is verdrietig, een geliefd huisdier te moeten missen. Wij zijn zelf ook erg gehecht aan onze dieren. Gelukkig betekent dit vaak ook dat je terug kunt kijken op een fijne tijd en de wetenschap dat de kat een fijn leventje heeft gehad.

Fijn, dat je ook even een paar leuke uitstapjes in het vooruitzicht hebt.

sterkte,
Marjoke