Kan (bijna) niet mislukken. Het deeg voor deze cake is zo gemaakt. Er komt geen mixer aan te pas. Als vulling kunnen allerlei soorten gedroogd fruit gebruikt worden, om er aantal te noemen: bosbessen, cranberry's', krenten, rozijnen, appel, peer, vijgen, abrikozen ....... of een mengsel hiervan.
Denk eraan om een klein bakblik te gebruiken; ik heb een aluminium suikerbroodvormpje gebruikt (o.a. te koop bij Bakkertje Thuis).
Cake met hazelnoten en gedroogd fruit
Recept printen
- 210 gram patentbloem
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)
- snuf zout
- ¼ theelepel bakpoeder
- snuf (vers geraspte) nootmuskaat
- 1 ei
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 120 ml (vers geperst) sinaasappelsap
- 80 ml zonnebloemolie
- 100 gram hazelnoten, geroosterd in droge koekenpan en grof gehakt
- 70 gram gedroogd fruit (zie hierboven)
Meng de bloem, kaneel, baking soda, zout, bakpoeder en de nootmuskaat. Maak een kuiltje in het midden.
Klop de eieren in een andere kom los. Roer de suiker, sinaasappelsap en de olie erdoor.
Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel. Met een vork of garde door elkaar roeren totdat alles net gemengd is. Schep de noten en gedroogd fruit erdoor.
Schep het beslag in de vorm en strijk met de onderkant van een lepel glad. Bak de cake in ± 50 minuten gaar. Een in het midden van de cake gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen.
Laat de cake ± 10 minuten in de vorm afkoelen. Met behulp van het bakpapier uit de vorm tillen en op een rooster verder laten afkoelen. Probeer je geduld te bewaren met aansnijden, de cake is namelijk de volgende dag nog lekkerder (en zelfs na 4 dagen ook nog weet ik uit eigen ervaring).
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten