27 november 2008

Kipcurry met pompoen, tomaten en spinazie

Kipcurry met pompoen, tomaten en spinazie

Alweer een gerecht dat snel klaar is. Mijn man had enige bedenkingen vooraf want hij is niet zo dol op pompoen (eigenlijk vindt hij ze alleen maar goed genoeg om uit te snijden voor Halloween......), maar op deze manier klaargemaakt viel het hem alleszins mee. Pompoen schoonmaken doe ik zo: ik snij de pompoen in grote stukken met een groot scherp mes en zorg daarbij dat ik niet uitschiet en een paar vingers kwijtraak, dan verwijder ik het zachte binnenste en de pompoenpitten. Vervolgens schil ik de stukken met een dunschiller en snij in kleinere stukjes.

Dit recept is tevens mijn inzending voor het Foodlog Event November met als thema Pompoen.

Kipcurry met pompoen, tomaten en spinazie
Recept printen
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 - 2 eetlepels groene of rode currypasta (potje)
  • ± 500 gram pompoen (schoon gewogen), in blokjes
  • 5 rijpe tomaten, in vieren
  • 200 ml water
  • 150 gram verse spinazie
  • zout en eventueel versgemalen peper
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak de ui in ± 5 minuten glazig. Doe de kip erbij en bak even mee. Voeg de currypasta toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de pompoen, tomaten en water toe. Roer door elkaar.

Doe de deksel op de pan en laat ± 15 minuten sudderen tot de pompoen net gaar is. Roer de spinazie erdoor en laat de spinazie in een paar minuten slinken. Breng op smaak met zout en eventueel peper.

Lekker met basmatierijst.

Aangepast recept van BBC GoodFood

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: