12 november 2008

Bladerdeeg-kaasflapjes

Een lekkere snack voor tussendoor, bij de borrel of bij deze Aardappelroomsoep met broccoli.

Bladerdeeg-kaasflapjes
Recept printen
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote tomaten, in blokjes
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • ± 10 blaadjes verse basilicum, in reepjes
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt
Oven voorverwarmen op 200 ºC.

Plakjes bladerdeeg in ± 10 minuten laten ontdooiden. Meng de tomaat, mozzarella, basilicum, rode pesto en olijfolie in een kommetje door elkaar.

Verdeel de vulling over de bladerdeegplakjes, maak de randjes nat met water en vouw tot driehoekjes dicht. Met vork randjes op elkaar drukken.

Bladerdeeg-kaasflapjes

Met losgeklopt ei bestrijken en in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar en bruin bakken.

Bron: Tip Culinair, februari 1997

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: