Eindelijk heb ik mijn slowcooker weer eens gebruikt! Het ding staat een beetje te verstoffen in mijn kast. Niet omdat ik er geen fan van ben, integendeel. Het is meer omdat ik er vaak te laat op de dag aan denk om hem te gebruiken en ik het, hoewel er nog nooit iets is misgegaan, toch eng vind om het apparaat de hele dag aan te laten staan terwijl ik niet thuis ben.
Dit recept is voor een weeshuis (en we zijn met z'n 2-en ....). Het restant heb ik in de vriezer gedaan.
Bron: Gimme some oven.
Teriyaki kip uit de slowcooker (6 personen)
- ± 900 gram kipfilet
- 70 gram ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
- 150 gram vloeibare honing
- 135 gram sojasaus
- 60 gram rijstazijn
- 15 gram verse gember, fijn gehakt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 60 gram/ml water
- 3 eetlepels maïzena
- 3 bosuitjes, in schuine stukjes
- sesamzaadjes
Meng in een schaaltje ui, knoflook, honing, sojasaus, rijstazijn, gember en peper door elkaar. Giet de saus over de kipfilets.
Kook de kip in ± 4 uur op stand hoog gaar. Haal de kipfilets met een schuimspaan uit de pan en leg op een snijplank. Rafel de kipfilets met 2 vorken uit elkaar. Doe het kippenvlees in een schaal en dek de schaal af om de kip warm te houden.
Schenk de saus uit de slowcooker in een steelpan. Meng het water met de maïzena in een kopje door elkaar. Breng de saus aan de kook en roer het maïzenapapje erdoor. Laat het koken totdat de saus gebonden is, ± 2 minuten.
Giet de saus over de kip in de schaal en roer door elkaar. Garneer met de bosui en sesamzaadjes.
Wij aten er rijst en boontjes bij.
1 opmerking:
Super recept !! Een van de betere!
Een reactie posten