21 september 2015

Thaise pindasaus

Thaise pindasaus


Dit is het allersimpelste en allersnelste recept voor pindasaus dat er bestaat. Makkelijk voor als je snel nog een sausje wilt maken. Ook lekker als dipsaus met bijvoorbeeld komkommer of kroepoek.

Wij aten de saus met gebakken kipfilet, Oosterse komkommersalade met sesamzaadjes en kokosrijst (rijst gekookt in kokosmelk, een snuf zout en 3 gedroogde blaadjes djeroek poeroet). De kipfilet had ik eerst een uurtje gemarineerd in een scheutje Kikkoman sojasaus, 2 theelepels fijn geraspte verse gember en een eetlepel zonnebloemolie.

Bron: Rasa Malaysia

Thaise pindasaus
  • 100 gram smeuïge pindakaas
  • 180 ml kokosmelk uit blik
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels gemalen pinda’s voor de garnering

Doe alle ingrediënten in een steelpan en roer met een garde goed door elkaar. Laat al roerend op zacht vuur warm worden. Roer er als de saus te dik is een beetje water of wat extra kokosmelk door. Haal zodra de saus gaat bubbelen de pan van het vuur. Proef er nog zout bij moet. Schenk de saus in een schaaltje en strooi er de gemalen pinda’s over.

Geen opmerkingen: