Een frisse komkommersalade, lekker bij Oosterse gerechten.
Bron: Recipe Runner.
Oosterse komkommersalade met sesamzaadjes
- 1 - 2 komkommers, in dunne plakjes gesneden (met schil)
- ½ eetlepel zout
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 3 eetlepels/45 ml rijstazijn
- 1 eetlepel/15 ml sojasaus (Kikkoman met minder zout)
- 1 eetlepel/15 ml limoensap
- 2 theelepels/10 ml sesamolie
- 2 theelepels/10 ml agavestroop
- 1 theelepel fijn geraspte verse gember
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- vers gemalen zwarte peper
Doe de plakjes komkommer in een vergiet en bestrooi ze met het zout. Laat de komkommer 15 - 30 minuten uitlekken.
Spoel de plakjes komkommer met water af, laat uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier.
Roer in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Doe de plakjes komkommer in een schaal, giet de dressing erover en schep door elkaar. Strooi de sesamzaadjes erover. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
1 opmerking:
Wat ziet dat er heerlijk uit ik ga het zeker een keer maken. Bedankt voor het recept. Hartelijke groeten El
Een reactie posten