Nieuw aangeschafte rijsmandjes staan te wachten en ik ben er ook helemaal klaar voor.
Waarvoor?
Nou ....... voor mijn nieuwe oven, de Rofco B30, die eind volgende week wordt bezorgd.
Waarvoor?
Nou ....... voor mijn nieuwe oven, de Rofco B30, die eind volgende week wordt bezorgd.
35 opmerkingen:
Mooie rijsmandjes! Ik ben zelf erg tevreden over de ovale van geperst materiaal. Je kunt de bloem er gewoon inwrijven en als je ze vaak gebruikt, hoef je ze tussendoor niet eens helemaal uit te borstelen! Wel goed laten drogen natuurlijk en afdekken tegen stof.
En ik ben super-jaloers op je nieuwe oven - in positieve zin dan natuurlijk - en heel benieuwd naar je bevindingen. Ik zie zo'n monster nog niet verschijnen hier in Zuid-Spanje....
Mooie rijsmandjes. Ik zag ze laatst bij Kitchen Window (www.kitchenwindow.com) maar vond ze te duur (iets van $22 per stuk).
Hey wat een mooie oven, zeg. Ik wens je veel plezier ervan.
Ze zien er erg mooi uit. En wat een geweldige oven krijg je! Je zult er vast heel veel plezier van hebben, en ik ben nieuwsgierig naar al het heerlijks dat we te zien krijgen.
@Hanaâ: dat is wel duur zeg! De duurste van de rijsmandjes op de foto is de ronde voor een brood met een gat in het midden: 14,50 euro. De anderen tussen de 5,50 en 7,50 euro per stuk. Ik heb ze in Duitsland besteld, dus er kwam nog wel verzendkosten bij.
Leuk zeg, die mandjes. Ik zag ze gisteravond op de BBC, bij 'Searching for the perfect loaf'. Heb je dat programma ook gezien? Ging over een bakker die het perfecte brood wilde bakken voor een bakwedstrijd (tja, dat doen we hier in NL gewoon te weinig...)
Ooooooooh, wat een professionele over krijg jij! Gefeliciteerd en heel veel bakplezier ervan!
@Ammerins: nee, helaas dat programma niet gezien. Jammer.
Nog 2 nachtjes slapen en dan aan de bak !!
Ja joepie, alles is er klaar voor :-)
Wat is het adres van de site waar je die rijsmandjes hebt gekocht Arden?
Ik heb de mandjes bij twee internetshops gekocht.
Het rijsmandje voor het brood met een gat in het midden bij Hobbybäcker:
https://www.hobbybaecker.de/
en de andere vormen hier http://www.teetraeume.de/themes/kategorie/index.php?kategorieid=20
De tweede firma is goedkoper dan de Hobbybacker.
Hoi Levine,
Kun jij me misschien adviseren welke maten mandjes het handigste zijn?
(bijv voor een brood van 500gr meel+water)
Alvast bedankt,
Monique
Monique, ik gebruik de mandjes voor 1 kilo.
Hoi Arden,
Nadat ik al jouw mooie creaties heb gezien van broden uit rijsmandjes, besloot ik ook twee mandjes aan te schaffen: een ronde en een langwerpige. Na een aantal pogingen ga ik jou maar eens om hulp vragen, want het wil nog niet echt lukken. Elke keer als ik het brood uit het rijsmandje probeer over te zetten op een bakplaat, stort het brood weer in. Zou je misschien een keer wat foto's willen maken hoe jij het altijd doet? Misschien gaat de volgende poging dan lukken :)
Als het deeg instort heb je het te lang laten rijzen.
Zo doe ik het: ik hou het rijsmandje in mijn rechterhand vast en laat het brood voorzichtig via mijn linkerhand op de bakplaat of pizzaschep glijden.
Je kunt ook een pizzaschap met daarop een stukje bakpapier OP je rijsmandje leggen en dan het geheel in 1 keer omdraaien, het deeg ligt dan op het bakpapier op je pizzaschep en het rijsmandje kan je er zo aftillen.
Ik zal eens aan mijn echtgenoot vragen of ik hem zo gek kan krijgen dat hij foto's maakt ;-)
Nog een online winkel gevonden:
http://www.holzbackofenonlineshop.de/zubehoer/brotformen-gaerkoerbe/holzschliff/index.html
Jeroen: dank voor de link :-). Ze hebben echter minder keus en de verzendkosten zijn hoger.
Hallo,
Ik heb de mandjes bj Teetraume besteld...en wat een goede service...snelle afhandeling, snelle bezorging, snel in antwoorden van emails en pas achteraf bij aflevering betalen.....dat zijn wij waar wij wonen echt niet gewend! Kwaliteit moet ik nog keuren want mijn moeder brengt ze mee als ze op vakantie komt...maar denk dat dat wel goed zit!
Hallo allemaal!
Sinds een tijdje ben ik vaak op de blog van Levine te vinden.
Inmiddels lijkt mijn keuken op een laboratorium met verschillende soorten desem. Alle bakspullen aangeschaft via de site van weekendbakery. Geweldige spullen zoals rijsmandjes, deegspatels, bakvormen maar ook verse desem voor als het je zelf toch niet zo goed lukt. Service is uitstekend en de prijzen normaal. Aanrader dus!
Groet, Esther
Esther: leuk dat je zo aan het bakken bent. Rijsmandjes, lepelweegschalen, bakblikken, bakmatjes enz. enz. zijn ook tijdens de workshops bij mij te koop. Desem mag je zelfs gratis meenemen :-).
Ik heb laatst de rijsmandjes gekocht en voor het gebruik met bloem bestoven. Na het rijzen bleef het deeg echter enorm plakken aan de mandjes en moest ik het eruit pulken. Help wat heb ik fout gedaan??
Heb je ook het deeg met bloem bestoven?
Mag ik vragen waar in Duitsland?
Paulus
Zie mijn antwoord een paar berichten eerder. Je kunt tegenwoordig ook rijsmandjes bestellen bij de Weekend Bakery in Nederland.
Hallo,
Misschien een rare vraag maar ik wil ook graag wat rijsmandjes uit Duitsland bestellen.
Heb net het boek van Levine gekocht (deel 1) en merk toch dat ik de mandjes nodig heb.
Nu is mijn vraag, wat voor mandjes (kwa inhoud) kan ik het best bestellen.
Betekend 0,5kg 0,75kg en 1,00kg de maximale inhoud van het deeg wat in de rijstmand moet of wat aangeraden word?
Groeten,
Mark
Hallo Mark, de inhoud van de mandjes is de totale hoeveelheid deeg die je erin kunt laten rijzen. Dus als je 750 gram deeg hebt, dan heb je een rijsmandje van 0,75 kg nodig. Je kunt ook een kleiner deeg in een iets groter mandje laten rijzen.
Leuk dat je mijn boek hebt gekocht. Bakze!
Hi Levine, kan je een brood ook niet gewoon in een kommetje laten rijzen?
Leen: tijdens 1e rijs wel, 2e rijs niet. Het blijft dan plakken aan een kom. Rijsmandjes zijn van speciaal materiaal. Je kunt ook een broodmandje met daarin een stukje stof of een vergiet met een goed bebloemde theedoek gebruiken.
Bouwhuis.com daar kun je veel bestellen online ook rijs mandjes
Rijs-vraag
Ik ben net in het gelukkige bezit van een kitchenaid verwarmbare mengkom. Deze is tot op de graad nauwkeurig in te stellen. Kan ik hierin ook mijn brooddeeg laten rijzen.? De kom houdt tot 10 uur kang warm. Op hoeveel graden moet ik deze dan instellen voor de rijs en hoelang?
Ik heb er geen ervaring mee. Als je het deeg in de kom laat rijzen wordt het direct verwarmd. De ideale deegtemperatuur na het kneden ligt tussen de 25 en 27 C. Deeg kan je dan laten rijzen op 29 - 30 C, enkele graden hoger dus dan de deegtemperatuur. Rijstijden zijn nooit precies aan te geven, zijn afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid gist, deegtemperatuur en rijstemperatuur.
Levine, bedankt voor je snelle antwoord. Met deze temperatuurwaarden kan ik in ieder geval een en ander gaan uitproberen.
Heb al erg veel van je site gebakken en ook heb ik je mooie boek.
Je bent een echte inspiratie en ga vooral zo door! Groetjes, Ellen van Eijk, een grote fan.
Ik heb een tip.
Ik gebruik voor het kneden en laten rijzen van het deeg de Kitchenaid verwarmbare mengkom. Dit apparaat is op de graad nauwkeurig in te stellen. Het deeg lag er in en ik heb de temperatuur op 28 graden. Deeg is perfect gerezen en werd een heel erg lekker luchtig brood.
Wat een mooie site heb je, al veel van geleerd in korte tijd. Nu krijg ik van de Sint een driehoekig rijsmandje. Ik heb al een rond mandje, hiervoor maak ik uiteraard een mooie bol voor van het deeg voor de 2e rijs in het mandje. Maarrr.. hoe zit dat voor het driehoekig mandje? Ik denk dat ik dan een driehoek moet maken van mijn deegbol, klopt dit? Heb je hier nog tips voor?
Alvast bedankt.
Hoi Levine,
Wat heb je een fijne uitgebreide site! Ik ben de hobby broodbakken aan het ontdekken dus ik kom vast nog wel eens terug hier. Mag ik vragen of jij een meerwaarde zie in 'broodverbeteraar' toevoegen aan je broodproduct?
Heb jij trouwens ook een vergelijkbaar recept voor het volgende brood (https://stoepje.nl/assortiment/vruchtenbrood/512074-appeltjesbrood ). Ik zou zo iets graag zelf willen kunnen maken. Groetjes Carlijn
Een reactie posten