Dit gerecht valt weer in de categorie snel, sneller, snelst. Ideaal voor als ik na mijn werk thuiskom en niet te lang in de keuken wil staan.
Kip met cashewnoten
Recept printen
- 2 theelepels maizena
- 2 theelepels/10 ml droge sherry
- ½ theelepel verse gember, geraspt
- 450 gram kipfilet, in blokjes
- 150 gram sugar snaps, afgehaald
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 eetlepels/30 ml donkere sojasaus, bijvoorbeeld van Kikkoman (geen ketjap!)
- 2 eetlepels/30 ml hoisinsaus*
- 1 theelepel gula djawa (palmsuiker)
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook, plat geslagen en velletje verwijderd
- ± 100 gram cashewnoten
- 1 theelepel sesamolie**
**gebruik sesamolie in kleine flesjes speciaal voor de Oosterse keuken. Deze is gemaakt van geperst van geroosterd sesamzaad en heeft een uitgesproken sterke smaak. Verkrijgbaar bij de toko/Aziatische winkel.
Meng de maizena met de sherry en de gember in een schaal en schep de kipblokjes erdoor.
Meng de sojasaus, hoisinsaus, gula djawa en 30 ml water door elkaar in een schaaltje en zet apart tot gebruik.
Laat een wok gloeiend heet worden. Rooster al omscheppend de cashwenoten in de droge wok. Schep ze uit de wok en zet apart tot gebruik. Verhit vervolgens de roerbakolie en voeg het teentje knoflook toe en schep om. Roer de kipblokjes nog een keer om en roerbak ze vervolgens in de hete olie.
Verwijder het teentje knoflook en voeg de sugar snaps en de paprika toe. Laat op hoog vuur al omscheppend ± 5 minuten bakken. Verlaag het vuur en voeg het sausje toe. Al omscheppend in ± 2 minuut heet laten worden. Voeg de cashewnoten en de sesamolie toe en meng alles door elkaar. Meteen opdienen. Lekker met rijst of mie(hoen).
Bron: aangepast recept van Leite's Culinaria
Geen opmerkingen:
Een reactie posten