Dit gerecht zou in de categorie 'snel, sneller, snelst' kunnen vallen, ware het niet dat de kip 1 uur moet marineren in de limoensap en -rasp. In die tijd kan je de bosuitjes in reepjes snijden, de koriander fijnknippen (doe de blaadjes in een kopje en knip met een schaar fijn) en de groene peper klein snijden, de krant lezen, een boodschappenbriefje voor morgen maken, de was ophangen en de rijst koken. Over peper gesproken: wil je het gerecht pittiger verwijder dan niet de zaadjes. Zout is niet nodig in dit gerecht, de vissaus (Nam Pla) is namelijk al zout. Als je het toch nog te flauw vindt gebruik dan iets meer vissaus.
Kipfilet met limoen in kokossaus (2 personen)
Recept printen
- 2 kipfilets, in blokjes
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
- 1 groene peper, zonder zaadjes en in kleine stukjes
- 2 eetlepels verse koriander, fijngeknipt
- 4 bosuitjes, in lange reepjes van ± 2,5 cm
- 150 ml kokosmelk (blik of flesje)
- 1 eetlepel Thaise vissaus
Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade (het zal maar een klein beetje zijn).
Verhit een wok tot gloeiend heet. Voeg de olie toe en laat heet worden. Roerbak (= blijven omscheppen) op hoog vuur de kip in 3 - 4 minuten goudbruin.
Voeg de groene peper toe en bak 1 minuut mee. Zet het vuur lager en voeg de bosui, 1½ eetlepel koriander en
de kokosmelk, vissaus en de overgebleven marinade toe. Laat nog ± 3 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
Zet het vuur uit en schep de saus op (voorverwarmde) borden. Garneer met de rest van de koriander en bosui. Serveer er rijst bij.
Eet smakelijk!
Aangepast recept van Deliaonline
2 opmerkingen:
Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil e nossa luta contra o comunismo. Abração
Eergisteren klaargemaakt ! Superlekker !!
Een reactie posten