21 april 2007

Nieuwe kookwinkel in Den Haag: DOK Cookware

Cool Slideshows

Hoera! Eindelijk is het zover: op 2 april heeft DOK Cookware in de mooie Passage in de binnenstad haar deuren geopend. DOK staat voor Duikelman, Oldenhof en Kookpunt, de 'kenners' herkennen de namen wel. In februari schreef ik al een stukje over kookwinkels en kondigde de komst van deze winkel aan. Toen was het nog afwachten wat voor winkel het zou worden, inmiddels weet ik het. Het is werkelijk een prachtige winkel, ruim van opzet, een breed assortiment, alle gerenommeerde merken staan er, mooie kookboeken, vriendelijk en behulpzaam personeel. Echt alles op kookgebied is aanwezig, van 6-pitsfornuis tot dunschiller, van maatbeker tot Cuisinart Grill, van koperen pan tot Weber barbeque enz. enz. De winkel is opgedeeld in verschillende 'hoeken' en iedere hoek heeft z'n eigen thema. Heel makkelijk dus als je iets speciaals zoekt, je hoeft niet de hele winkel af te speuren. Ik heb mijn ogen uitgekeken en heb er eerlijk gezegd een beetje verdwaasd en overdonderd rondgelopen. Natuurlijk heb ik de 'bakhoek' van onder tot boven en van links naar rechts geïnspecteerd. Ook de broodbakblikken die ik bij Oldenhof in Hilversum heb gekocht (die met gaatjes in de bodem) staan er. Aanrader voor als je een broodbakblik zoekt. Ik had gehoopt dat ze net als bij Oldenhof chocoladedruppels en enkele producten van Soezie zouden verkopen, maar nee, die hadden ze niet. Bij dezen een oproep dus: gaan jullie die producten en dan met name de chocoladedruppels ook verkopen? Die zijn zo moeilijk te krijgen in Den Haag. O ja, en een casinobroodbakvorm (met deksel dus), ook wel pain de mie/pullman loaf genoemd, daar ben ik ook naar op zoek. Misschien stonden ze er wel, maar dan heb ik er overheen gekeken.

Overal om me heen hoor ik enthousiaste verhalen over DOK Cookware; de winkel is zeer zeker een aanwinst voor Den Haag! Voor de nieuwsgierigen onder ons: hier kan je een deel van het assortiment bekijken. Uiteraard lukte het me niet de winkel te verlaten zonder wat te kopen. Ik heb twee mooie kookboeken aangeschaft: 'De slowcooker, de nieuwe manier van koken' en 'La Dolce Vita, zoete lekkernijen uit de Italiaanse keuken'.

De foto's zijn met toestemming van de bedrijfsleider van DOK Cookware gemaakt. Bedankt daarvoor, dat maakt dit verhaal toch leuker. NB: het is niet toegestaan deze foto's te kopieren en te gebruiken.

Tot ziens bij DOK Cookware!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Arden wat een geweldige winkel zeg.Over een week of 5 heeft manlief vakantie en wil ik er wel eens gaan kijken. Zou het mogelijk zijn dat je een adres vermeld want de passage weet ik niet te vinden. Dan kan ik het wel opzoeken bij de routeplanner. Alvast hardstikke bedankt. Jammer dat je de choco-druppels niet kan krijgen, ik heb van de week een voorraad Soezie gehaald in Harderwijk en ze nog in handen gehad maar had ze zelf nog niet nodig.Groetjes Wil V.

Arden zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arden zei

DOK Cookware is gevestigd in De Passage, het (huis)nummer weet ik helaas niet. De Passage ligt in de binnenstad in Den Haag, iedere Hagenees kan je de weg wijzen :-). Het ligt in het winkelgebie en is een "zijstraat" van de Spuistraat.
Meer info over De Passage kan je hier vinden: http://homepage.residentie.net/~schram-12/passage.htm
De Passage is 2 minuten lopen vanaf het Binnenhof.

Wil V zei

O.K. Arden, als ik de Spuistraat intik dan kom ik er wel. Hardstikke bedankt voor de info.
Groetjes Wil

Arden zei

DOK zit op nr. 19 in De Passage. Er staat inmiddels een link naar hun site + routekaartje in de posting.

Wil V zei

Hartelijk dank. Wil

Jacq zei

Ik ben er vorige week ook geweest en ik vind hem geweldig. Heel groot assortiment. En voor de bakkers onder ons: ze hadden een kitchen aid in de aanbieding voor 499 euro en dan kreeg je er een ijsmachine bij.

Aletta Carolina zei

Geweldig leuke site heb je gemaakt! Erg inspirerend ook!

Liefs Aletta

Lotte zei

Hallo Arden,
Wat een ontzettend leuke site! Ik las dat je moeite hebt met het kopen van chocoladedruppels in Den Haag. Ik haal ze bij Sligro/Ven op het Forepark in Den Haag. Je hebt hiervoor wel een pasje nodig, maar misschien kun je dat wel van iemand lenen?
Veel bakplezier,
Lotte

Lotte zei

Daar ben ik weer; ik lees net dat je zelf regelmatig bij de Sligro boodschappen doet; misschien wist je het dus al?
Groeten,
Lotte

Arden zei

Hallo Lotte,

Inderdaad heb ik een pasje van de Sligro. De chocoladedruppels die je daar kunt krijgen zijn echter niet hetzelfde als die ik bedoel. Die van de Sligro zijn veel groter en speciaal om te smelten. De chocoladedruppels die ik bedoel zijn dus kleiner en smelten niet tijdens het bakken. Ik heb inmiddels wel een zak van die druppels van de Sligro liggen, ga het in ieder geval nog een keer uitproberen :-).

de hobbykok zei

mag dan een prima assortiment hebben, je wordt er nu niet bepaald door gepassioneerde (hobby)koks geholpen, de meeste dingen die je vraagt moeten ze zelf ook weer navragen bij de uber dokker. maar echt frustrerend is dat ze soms al 10 minuten voor sluitingstijd dicht zijn :( haast je je na je werk voor een goodie in de keuken sta je om 17:50 voor een gesloten deur, donkere winkel, met ergens achter in wat stiekermerds die net doen of je ze niet zien, is me nu 2x gebeurd, ga liever naar van wissen, geen pretenties, zelfde spullen, betere prijzen. en ook bereid een late klant te helpen.

Levine zei

He, wat vervelend! Is idd heel frustrerend om voor een dichte deur te staan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er al een tijd niet meer geweest ben.