13 augustus 2015

Kipfilet met romige limoen-koriandersaus

Kipfilet met romige limoen-koriandersaus

Wat kun je toch met betrekkelijk weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd bereiden! Dit heerlijke kipgerecht kan (bijna) niet mislukken en is snel te maken.

Wij aten er bimi bij. Bimi is een kruising tussen broccoli en kailan (een Chinese koolsoort) en is afkomstig uit Japan. De smaak is iets milder en zoeter dan broccoli en doet een beetje denken aan groene asperges.

Bron: aangepast recept van Sally's Baking Addiction.

Kipfilet met romige limoen-koriandersaus (2 personen)
  • 2 kipfilets
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 240 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel/15 ml vers geperst limoensap
  • 1 niet te grote (zoete) ui, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel fijn gehakte verse korianderblaadjes
  • ¼ - ½ theelepel gedroogde chilipeper
  • 45 ml slagroom
  • 30 gram roomboter, in blokjes
Sla de kipfilets tussen plastic folie een beetje platter. Bestrooi met zout en peper.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten in ± 6 minuten bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.

Voeg de bouillon, limoensap, ui, koriander en rode peper toe aan het bakvet in de pan. Roer de aanbaksels van de bodem los en breng aan de kook. Laat in ± 10 minuten inkoken tot er ± 4 eetlepels vocht zijn overgebleven. Zet het vuur lager en voeg de slagroom en de boter toe. Laat de boter smelten en roer de saus om.

Leg de kipfilets in de saus in de pan en laat ze in ± 6 minuten op zacht vuur verder gaar worden. Af en toe draaien.

Schep de kipfilets op (voorverwarmde) borden en lepel de saus erover.

Kipfilet met romige limoen-koriandersaus

1 opmerking:

DELETED zei

Leuk blogje, ik zag u via andere blogsters, zo gaat het op blogland, bedankt voor het delen, ik volg meestal blogjes dat te maken hebben met huishouden, haken, en koken...groetjes