Tip: zorg dat alles klaar staat voordat je begint met roerbakken. Zo kun je snel achter elkaar doorwerken.
Bron: aangepast recept van Penny Lane.
Kip met soja-hoisinsaus en pinda's
Kip:
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- ½ theelepel gedroogde chilipeper
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geraspt
- 2 eetlepels verse gember, fijn gesneden of geraspt
- 4 volle eetlepels geroosterde pinda’s
- 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel geroosterde sesamolie
- 2 theelepels maïzena
- 2 theelepels balsamico azijn
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 volle eetlepel hoisinsaus
- 1 theelepel geroosterde sesamolie
- 4 eetlepels water
- 2 theelepels maïzena
Meng in een schaal de ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer de blokjes kip erdoor. Laat ± 10 minuten marineren.
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet apart tot gebruik.
Verhit een wok/wadjan op hoog vuur, voeg de kokosolie toe en roerbak de reepjes paprika ± 4 minuten tot ze iets zachter zijn. Voeg de chilipeper, knoflook en gember toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de blokjes kip toe en roerbak in ± 5 minuten gaar.
Roer de saus erdoor en vervolgens de pinda’s. Strooi er als laatste de ringetjes bosui over en serveer meteen.
Lekker met rijst.
1 opmerking:
ik zag u via andere blogster, zo gaat dat op blogland, ik volg meestal blogjes, die dezelfde hobby,s hebben bedankt voor het delen..liefs
Een reactie posten