04 augustus 2015

Kip met soja-hoisinsaus en pinda's

Kip met soja-hoisinsaus en pinda's
We zijn bijna altijd pas rond 19.15 uur thuis en dan heb ik meestal geen zin meer om lang in de keuken te staan. Roerbakgerechten zijn dan de oplossing, binnen een half uur zitten we aan tafel te eten. Met verrassend weinig moeite en ingrediënten kun je snel een heerlijke maaltijd bereiden.

Tip: zorg dat alles klaar staat voordat je begint met roerbakken. Zo kun je snel achter elkaar doorwerken.

Bron: aangepast recept van Penny Lane.

Kip met soja-hoisinsaus en pinda's

Kip:
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • ½ theelepel gedroogde chilipeper
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geraspt
  • 2 eetlepels verse gember, fijn gesneden of geraspt
  • 4 volle eetlepels geroosterde pinda’s
  • 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
Marinade:
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel geroosterde sesamolie
  • 2 theelepels maïzena
Saus:
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 volle eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel geroosterde sesamolie
  • 4 eetlepels water
  • 2 theelepels maïzena

Meng in een schaal de ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer de blokjes kip erdoor. Laat ± 10 minuten marineren.

Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet apart tot gebruik.

Verhit een wok/wadjan op hoog vuur, voeg de kokosolie toe en roerbak de reepjes paprika ± 4 minuten tot ze iets zachter zijn. Voeg de chilipeper, knoflook en gember toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de blokjes kip toe en roerbak in ± 5 minuten gaar.

Roer de saus erdoor en vervolgens de pinda’s. Strooi er als laatste de ringetjes bosui over en serveer meteen.

Lekker met rijst.

1 opmerking:

MY LITTLE ✂ COTTAGE zei

ik zag u via andere blogster, zo gaat dat op blogland, ik volg meestal blogjes, die dezelfde hobby,s hebben bedankt voor het delen..liefs