12 juni 2010

Panini met geroosterde tomaat, pancetta, rucola en Manchego

Panini met geroosterde tomaten, pancetta, rucola en manchegokaas

In deze heerlijke gevulde broodjes worden geroosterde tomaatjes gebruikt die heel makkelijk te maken zijn. Succes verzekerd! 

Panini met geroosterde tomaat, pancetta, rucola en Manchego 
  • 4 sneden (boeren)brood*
  • 6 dunne plakjes pancetta
  • 6 geroosterde tomaatjes (zie recept hieronder)
  • handje rucola
  • 4 - 6 dunne plakjes Manchego
  • goede olijfolie
  • contactgrill of grillpan
* ik gebruik hier - uiteraard - altijd zelfgebakken brood voor en dat mag dan best een dag oud zijn. Bijvoorbeeld dit of dit of dit of dit of dit of ook dit brood. 

Geroosterde tomaten
  • 3 rijpe middelgrote tomaten, gehalveerd
  • 1 - 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • zout, versgemalen peper
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 175 ºC. 

Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal/braadslede. Bestrooi met zout en versgemalen peper en leg op ieder stukje tomaat een plakje knoflook. Besprenkel met olijfolie en zet de schaal ± 45 in de oven. Haal de schaal uit de oven en besprenkel de geroosterde tomaten met wat balsamicoazijn. Haal ze uit de schaal en laat ze op een bord afkoelen. 

Panini 

Verwarm een contactgrill met ribbeltjesplaten voor volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruik hiervoor mijn Cuisinart Grill. De panini's kunnen ook in een grillpan gebakken worden. Bak de plakjes pancetta in een koekenpan in een klein beetje olijfolie krokant. Beleg twee sneetjes brood achtereenvolgens met uitgebakken pancetta, geroosterde tomaat, rucola en de Manchegokaas. Leg de andere sneetjes erop en druk iets aan.
Panini met geroosterde tomaten, pancetta, rucola en manchegokaas

Bestrijk beide kanten van de panini met een beetje olijfolie. Bak ze goudbruin in de contactgrill of grillpan.

 
Panini met geroosterde tomaten, pancetta, rucola en manchegokaas

Snijd ze schuin doormidden en serveer direct. 

Nog meer Panini: Panini met tonijn

5 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen. groetjes, Caroline

Chris zei

Dat ziet er heerlijk uit!
Die geroosterde tomaatjes maak ik zo ook wel eens met de restwarmte van mijn houtoven. 'sAvond erin, smorgens heerlijk geurend eruit!

Anoniem zei

Ziet er heerlijk uit zeg! Heb je ook een recept van het boerenbrood?

Groet, Monique

Levine zei

@Monique: ik heb onder de ingredienten 6 links (klik op de woorden "dit") gemaakt naar brood dat geschikt is om panini mee te maken. Ik heb zelf voor deze panini het semolinabrood (2) gebruikt: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2008/07/semolinabrood-2.html

Anoniem zei

@Arden: Oh daar, haha. Gewoon overheen gelezen... In ieder geval bedankt!
Groet, Monique