Panini met geroosterde tomaat, pancetta, rucola en Manchego
- 4 sneden (boeren)brood*
- 6 dunne plakjes pancetta
- 6 geroosterde tomaatjes (zie recept hieronder)
- handje rucola
- 4 - 6 dunne plakjes Manchego
- goede olijfolie
- contactgrill of grillpan
Geroosterde tomaten
- 3 rijpe middelgrote tomaten, gehalveerd
- 1 - 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- zout, versgemalen peper
- olijfolie
- balsamicoazijn
Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal/braadslede. Bestrooi met zout en versgemalen peper en leg op ieder stukje tomaat een plakje knoflook. Besprenkel met olijfolie en zet de schaal ± 45 in de oven. Haal de schaal uit de oven en besprenkel de geroosterde tomaten met wat balsamicoazijn. Haal ze uit de schaal en laat ze op een bord afkoelen.
Panini
Verwarm een contactgrill met ribbeltjesplaten voor volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruik hiervoor mijn Cuisinart Grill. De panini's kunnen ook in een grillpan gebakken worden.
Bak de plakjes pancetta in een koekenpan in een klein beetje olijfolie krokant.
Beleg twee sneetjes brood achtereenvolgens met uitgebakken pancetta, geroosterde tomaat, rucola en de Manchegokaas. Leg de andere sneetjes erop en druk iets aan.
Bestrijk beide kanten van de panini met een beetje olijfolie. Bak ze goudbruin in de contactgrill of grillpan.
Nog meer Panini: Panini met tonijn
5 opmerkingen:
Dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen. groetjes, Caroline
Dat ziet er heerlijk uit!
Die geroosterde tomaatjes maak ik zo ook wel eens met de restwarmte van mijn houtoven. 'sAvond erin, smorgens heerlijk geurend eruit!
Ziet er heerlijk uit zeg! Heb je ook een recept van het boerenbrood?
Groet, Monique
@Monique: ik heb onder de ingredienten 6 links (klik op de woorden "dit") gemaakt naar brood dat geschikt is om panini mee te maken. Ik heb zelf voor deze panini het semolinabrood (2) gebruikt: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2008/07/semolinabrood-2.html
@Arden: Oh daar, haha. Gewoon overheen gelezen... In ieder geval bedankt!
Groet, Monique
Een reactie posten