22 januari 2010

Twitter

Ik volg de vaart der volkeren en ben ook aan het twitteren geslagen. Ik wilde er nooit aan beginnen, maar ik moet bekennen dat het leuk is.

Volg mij op Twitter

6 opmerkingen:

© RJ zei

Kun je mij de 'lol' daarvan dan eens uitleggen? Ik gebruik Twitter slechts als kanaal om mijn blog-schrijfsels wereldkundig te maken. Voor de rest doe ik er weinig tot niets mee en zie ik er (anders dan een vorm van tijdverdrijf*) ook de toegevoegde waarde niet van...

Aanvankelijk volgde ik populaire pioniers als Francisco van Jole en Maxime Verhajen (MinBuZa) maar dat ging al gauw vervelen. Waar delui uithangen zal me een biet wezen en hun krabbeltjes bleken vooral onderonsjes die louter voor ingewijden waren bestemd.

Verder voel ik ook niet de geringste behoefte om den volke kond' te doen van mijn handel en wandel. Wie zit daarop te wachten? (Ohja: en mijn mobieltje staat vrijwel altijd uit... behalve wanneer ik ermee moet bellen, hahaha!)

*Hetzelfde argument geldt ook voor de - in mijn ogen - volstrekt nutteloze netwerken LinkedIn, Facebook en Hyves.

Anoniem zei

Hallo,

Vandaag de chocoladekoek met hazelnoten gebakken.
Heerlijk!
Ik sneed hem in stukken en voor ik het wist hadden de meiden al een stuk weggeroofd.
Ze vonden hem net als ik ook heerlijk.
Ook nog die koekjes gebakken waarin kokos en havermout gaat.
Die bak ik bijna iedere week en ze blijven nog steeds lekker.

Ik ben geen computer freak,ik weet hoe ik een reactie moet plaatsen en nog wat kleine dingetjes meer, maar weet niet wat twitteren is,dom he?

groetjes Hilda

Arden zei

RJ: weet je wat ik het leukste tot nu vind? In 1 van mijn eerste tweets heb ik de vraag gesteld of iemand een tip had voor een restaurant in Amsterdam. En waarachtig ... er kwam een antwoord op met als resultaat dat we vanavond heerlijk hebben gegeten bij de Blue Pepper. Zonder die tip waren we er nooit terecht gekomen. Moet je toch bekend voorkomen dit verhaal ;-).

Verder wil ik net als jij mijn blogschrijfsels via dit medium wereldkundig maken en als tijdverdrijf lees ik de tweets van mensen die ik volg, soms best vermakelijk. Bovendien scheelt het soms tijd (denk ik nu), ik zet Twitter aan op mijn computer en af en toe lees ik de berichten en als iemand iets op zijn weblog heeft gezet en daarover twittert (zoals Bikken en Buizen, ik noem maar een weblog ;-), surf ik er gelijk heen.

Of zoiets .....

Arden zei

Hilda: leuk te lezen dat alle baksels zo goed gelukt zijn!

gipskruit zei

Nou ik zit ook al een tijdje op twitter ,maar snap er denk ik dan nog niet veel van.Log in kijk en ....zie bijna niks.Zal me er toch eens verder in moeten verdiepen.Maar ja heb ook weinig tijd.Ga van het weekend even kijken wat ik verkeerd doe ;-)

© RJ zei

Hahaha... het was dat jij jezelf tot 'volgeling' van mijn Twitter verklaarde, anders had ik nooit ingelogd en evenmin jouw hulproep om een eetgelegenheid in Amsterdam gelezen.

Dit vastgesteld hebbende ben ik me tòch eens wat meer in het fenomeen gaan verdiepen. En aldus heb ik een invoegtoepassing voor mijn browser (Firefox) gevonden en geïnstalleerd, die mijn Twitter-bestaan kan vereenvoudigen: Echofon (voorheen 'TwitterFox'). Zodra er nu iemand van mijn contacten iets kwebbelt, roept mijn pc heel hard "BOE" en verschijnt er een tekstballonnetje in het beeldscherm. Handig.

Misschien dat ik er in de nabije toekomst zèlfs nog enig enthousiasme voor kan opvatten... Je weet maar nooit!