09 november 2008

Thaise kip met cashewnoten

Thaise kip met cashewnoten

Een supersnel gerecht uit de wok. Hoe "pittig" je het wilt hebben kan je zelf bepalen door meer of minder currypasta toe te voegen. De kipfilet kan vervangen worden door varkensvlees.

Thaise kip met cashewnoten

Recept printen
  • 1 eetlepel olie (ik heb rice bran oil gebruikt)
  • 1 ui, in halve ringen
  • 350 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 1 – 2 eetlepels groene currypasta (potje)
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 250 gram haricots vert, gehalveerd
  • 5 kleine tomaten, in stukjes
  • 5 dl kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus (of zout naar smaak)
  • 2 theelepels limoensap
  • 75 gram cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
  • korianderblaadjes om te garneren
  • gekookte witte rijst
Verhit een wok op hoog vuur tot gloeiend heet. Voeg de olie toe en laat heet worden. Roerbak de ui, voeg de kipfilet toe en roerbak mee. Voeg de currypasta toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de paprika, haricots vert, tomaten, kokosmelk en vissaus toe. Laat sudderen tot de haricots verts beetgaar zijn (± 10 minuten). Roer het citroensap erdoor. Direct serveren. Schep op ieder bord wat rijst, schep de saus ernaast en garneer met wat cashewnoten en korianderblaadjes.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

gipskruit zei

Heerlijk arden krijg er meteen zin in.
Zat nog iets te zoeken om te eten morgen maar.... dit word het!!!