02 januari 2017

Kip met sesam-gember-sojasaus

Kip met sesam-gember-sojasaus

Beste lezer, ik wens jullie allemaal een goed 2017. Dat het maar een mooi jaar mag worden!

Aan goede voornemens doe ik niet, want daar komt toch nooit iets van terecht. Wel ben ik van plan om dit jaar meer aandacht aan mijn blog te besteden. Vorig jaar is dat er, mede door het schrijven van mijn tweede boek Meer brood uit eigen oven, helemaal bij ingeschoten. Edit: Inmiddels is het boek Meer brood uit eigen oven niet meer verkrijgbaar. Het is vervangen door Brood 2 uit eigen oven. Alleen de titel is anders, de inhoud is hetzelfde gebleven.

Ik trap af met dit makkelijke kipgerecht. Het staat in een mum van tijd op tafel. Gebruik bij voorkeur kippendijfilet. Dat is veel sappiger dan kipfilet.

Tip: ik gebruik een eetlepel met de inhoud van 15 ml. In kookwinkels te koop in een setje met verschillende maten theelepels.

Kip in sesam-gember-sojasaus

Kip:
  • 450 gram kipfilet of kippendijfilet, in stukjes
  • 1 L ei
  • 2 eetlepels maïzena
  • snuf zout en versgemalen peper
Saus:
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel water
  • ½ eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 ½ eetlepel vloeibare gula djawa of bruine basterdsuiker
  • 1 ½ eetlepel rijstazijn
  • stukje verse gember van ± 3 cm, heel fijn gesneden of geraspt
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden of geraspt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel maïzena
Verder:
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • gekookte rijst
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Roer de ingrediënten voor de saus in een schaaltje door elkaar. Zet apart tot gebruik.

Meng in een grote kom het ei met de maïzena en peper en zout. Roer er de stukjes kip door.

Verhit een wok/wadjan op hoog vuur, voeg de olie toe en laat heet worden. Voeg de stukjes kip samen met het eimengsel toe. Bak de kip goudbruin en gaar. Schep af en toe om.

Giet de saus erbij en roer alles door elkaar. Draai het vuur uit zodra de saus gebonden is.

Serveer met gekookte rijst en garneer met ringetjes bosui.

Bron: BudgetBites

Geen opmerkingen: