Dit gerecht valt, net als veel andere recepten op mijn blog, in de categorie Snel, sneller, snelst. Binnen een half uur zit je aan tafel!
Ik heb het gerecht in de Thermomix T5 klaargemaakt, maar het kan uiteraard ook in een wok of hapjespan gemaakt worden. Zowel de beschrijving voor de Thermomix als wok/hapjespan staan hieronder.
Kipcurry met sugar snaps en ananas
- 15 gram verse gember, geschild en in schijfjes
- 2 – 3 eetlepels rode currypasta
- 150 ml kokosmelk
- 3 (gedroogde) djeroek poeroetblaadjes/limoenblaadjes
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel palmsuiker/gula djawa
- 2 eetlepels/30 ml vissaus
- 250 ml kokosmelk
- 150 gram sugar snaps
- 4 schijven ananas op eigen sap, in stukjes
- 2 theelepels maïzena, los geroerd met een beetje water
- handje verse basilicum, in reepjes gescheurd
Thermomix:
- Doe de gember in de mengbeker en hak 5 seconden/snelheid 5/dop erop. Spatel het mengsel naar beneden.
- Voeg de 150 ml kokosmelk, de rode currypasta en de djeroek poeroetblaadjes toe en kook 4 minuten/Varoma/mes achteruit/snelheid 1/zonder dop.
- Voeg de kip, palmsuiker en vissaus toe. Kook 5 minuten/Varoma/mes achteruit/stand 1/zonder dop.
- Voeg de resterende 250 ml kokosmelk en de sugar snaps toe en kook 5 minuten/Varoma/mes achteruit/stand lepel/zonder dop.
- Voeg de stukjes ananas en het maïzenapapje toe toe en verwarm 2 minuten/Varoma/ mes achteruit/stand lepel/zonder dop.
- Doe de curry in een schaal, vis de djeroek poeroetblaadjes eruit en roer de basilicum erdoor.
- Hak de gember fijn.
- Doe de gember samen met de currypasta, 150 ml kokosmelk en de djeroek poeroetblaadje in de wok en breng aan de kook.
- Voeg de kip, palmsuiker en vissaus toe. Laat ± 5 minuten zachtjes sudderen. Roer het mengsel regelmatig om.
- Voeg de resterende 250 ml kokosmelk en de sugar snaps toe en laat ± 5 minuten zachtjes sudderen. Roer het mengsel regelmatig om.
- Voeg de stukjes ananas toe en laat in ± 1 minuut warm worden. Roer het maïzenapapje erdoor en laat de saus licht binden.
- Doe de curry in een schaal (of laat in de pan), vis de djeroekpoeroetblaadjes eruit en roer de basilicum erdoor.
Serveer er rijst bij.
Gebaseerd op dit recept.
4 opmerkingen:
Goedemorgen Levine,
Heb je boek gekocht over broodbakken.
Ben er heel blij mee !
Even een vraag over bladzijde 16 gereedschap.
Las dat je gereedschap bij je kon kopen als je een workshop bij je doet.
Is het dan goedkoper als in de winkel?
Kun je het ook kopen zonder een workshop te volgen?
En wat adviseer je voor een siliconenmat, olieverstuiver en een deegschrapper/steker?
Groetjes Hermina
Dag Levine,
Wat een goed recept: Ga ik zeker deze week maken, maar dan in de vegetarische versie, nl. met gebakken blokjes tofu en tempe.
Mag ik ook nog vragen naar het recept van je gekruide bloemkoolsoepje, want wij zijn dol op kruiden .....
Groetjes van Ellen
Hermina, je kunt altijd (op afspraak) in de workshopruimte langskomen als je iets nodig hebt.
@Ellen, het gekruide bloemkoolsoepje komt ook nog op mijn blog.
Een reactie posten