Afgelopen zaterdag ging mijn echtgenoot zonder boodschappenbriefje maar met de instructie “zie maar” naar de markt. Waar hij mee terug kwam? Met kersen, frambozen, blauwe bessen, verse kapucijners, Hollandse sperziebonen, Frieslanders en Roseval aardappelen, komkommer, radijs, oude snijdbare komijnekaas en een stukje camembert.
Hij mag vaker boodschappen doen! (Voor er misverstanden ontstaan, dat doet hij ook zeer regelmatig, maar meestal met boodschappenbriefje ☺).
Terwijl de kapucijners en de aardappelen stonden te koken, maakte ik snel met een deel van de kersen en de frambozen deze heerlijke clafoutis.
Het recept is van Nigel Slater.
Clafoutis met kersen en frambozen
Recept printen- 1 bakje frambozen
- ± 200 gram kersen, ontpit
- 80 gram suiker
- 2 eieren
- 90 gram patentbloem
- 150 ml (volle) melk
- 1 theelepel vanille extract
- 30 gram roomboter, gesmolten
- bakblik (rond of vierkant) van 20 cm (géén springvorm)
- zachte roomboter om vorm mee in te vetten
- ± 2 eetlepels suiker
- poedersuiker
Vet het bakblik licht in met roomboter, bestrooi met suiker en verdeel de kersen en frambozen over de bodem.
Mix (met een handmixer of garde) de suiker met de eieren in een kom luchtig. Voeg de patentbloem, de melk en het vanille extract toe en mix het beslag goed door elkaar. Roer als laatste de gesmolten boter erdoor.
Giet het beslag over de kersen en frambozen in het bakblik.
Bak de clafoutis in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de clafoutis ± 10 minuten staan om iets af te koelen, bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm.
9 opmerkingen:
O, de combinatie van kersen en frambozen klinkt erg goed. Ik maakte onlangs ook weer clafoutis en bakte eerst kort een bodempje beslag droog (lijkt op een pannenkoek) alvorens het fruit + rest beslag toe te voegen.
Jacomien: zo doe ik het ook wel, zie het andere recept voor clafoutis op mijn blog
Mmm, lekker! Zou ik best trek in hebben nu ;-)
Wat een heerlijk recept voor een dessert! Dankjewel, ik ga 'm binnenkort maken, ik laat je weten hoe'ie was!
Over dat ontpitten van de kersen wordt verschillend gedacht. Zelf ben ik van de niet-ontpittenstroming. Niet alleen uit luiheid, maar ik vind de pitten erin wat meer pit geven en het sap blijft meer in de kersen. Je moet dan wel oppassen met eten, natuurlijk.
Leuk dat in het Parool stond, Levine!
Ik hoop in het najaar eindelijk eens een cursus bij je te kunnen volgen. Ik wacht de nieuwe data maar weer af.
Dat ziet er heerlijk uit. Echt iets om the proberen.
Ik heb 'm vanavond gemaakt. HEERLIJK!! Dank je wel voor het plaatsen van zoveel inspiratie en recepten.
Sigrid: graag gedaan en goed te horen dat de clafoutis goed gelukt was :-).
ik heb hem net op, was heerlijk :D en super makkelijk!! mijn versie was met pruimen en bramen, omdat we die vers van de boom en struik hebben en met een bolletje ijs erbij. Dankje wel voor al die leuke recepten!!
Een reactie posten