Het gerecht was totaal niet fotogeniek of ik was aan het prutsen, dat kan natuurlijk ook. Geen foto dus!
Snelle kip met kerrie
Recept printen
- 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2½ theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels gemalen komijn/djinten
- paar draaien uit de molen chilipeper
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1½ theelepel tomatenpuree
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 400 gram (Thaise) roerbakgroenten (optioneel)
- 1 blikje kokosmelk
- zout en versgemalen peper
- verse koriander, fijn gehakt
Voeg 1 theelepel kerriepoeder, komijn, chilipeper, kurkuma en wat zout toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en schep alles om.
Schep de kipfilet in een schaaltje (of diepvrieszakje) om met de resterende kerriepoeder, zout en versgemalen peper.
Voeg de kipfilet toe aan het mengsel in de wok en roerbak mee tot de kip bijna gaar is. Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak ook even mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ± 5 minuten sudderen.
Bestrooi voor het opdienen met koriander. Serveer er witte rijst bij.
1 opmerking:
Dit ga ik van de week eten ziet er goed uit.Bedankt voor het recept
Een reactie posten