13 maart 2012

Mooi toch?

O, wat is brood bakken toch leuk! Zelfs na al die jaren dat ik al brood bak geniet ik er nog steeds van als het brood uit de oven komt. Neem nou deze .... is het geen beauty? Ja toch?

Country French-style Bread

Country French-style bread, 100% zuurdesembrood

Dit brood is op dit moment één van onze favoriete broden. Knapperige korst, luchtig kruim en de smaak is fantastisch. Het recept is hier te vinden.

15 opmerkingen:

Angelika zei

Je zou er zo je tanden in willen zetten!
Het doet me denken aan een bakkertje op het Griekse eiland Chios, daar kwamen ze 's morgensvroeg uit de houtgestookte oven.

Es zei

Heb net ontbeten, maar lust wel een snee van dit brood!
Denk dat ik ook maar weer mijn robot pak.
:)

Rachel zei

beeldschoon!

Eetlust zei

Wat een fantastisch brood zeg, mjammie!

Lot zei

Ziet er heerlijk uit.

Ik hoop volgende week zelf iets dergelijks te maken of proeven als ik een workshopdagje heb geboekt. Ik kijk er erg naaruit.

Mama Muis zei

Ik ben heel benieuwd naar je uitgebreide verhaal over desem maken! Dit brood ziet er echt mooi uit zeg! Ik ben zelf bezig een starter te maken van roggemeel, het komt telkens wel omhoog, maar na een aantal uur stort de boel in, jij misschien een idee hoe dat zou kunnen komen?

Onder de knotwilg zei

Ah, ik krijg er trek van! Prachtig!

Levine zei

Mama Muis: dat hoort zo. Na het voeden gaat de desem rijzen. Als je ermee wilt gaan bakken dan gebruik je de desem als ie op z'n hoogtepunt is. Zodra de desem weer gaat zakken neemt de rijskracht af. Het uitgebreide verhaal over zuurdesem behandel ik in de workshop, een kortere versie komt t.z.t. op mijn blog :-).

Veel afwas! zei

Dat is genieten!
Vandaag wordt jouw favoriet hier ook gebakken!
Met een roggedesem deze keer.

Laura zei

Dat ziet er zeker mooi uit! Krijg er trek van :)

Connie zei

Levine, het is zeker een geweldig lekker brood. We zijn er nog niet uit of het de favoriet is, maar deze komt wel heel hoog op de lijst. Misschien naast Norwich Sourdough en Tartine Country Bread?
En jouw versie ziet er ook nog eens prachtig uit!

Anoniem zei

Is voor dit brood ook de Zuurdesem - The Pineapple juice solution
gebruikt?
Ik zou dit namelijk ook een keer willen maken/bakken.

GR. Rietje

Levine zei

Rietje: je kunt voor dit brood ook zuurdesem maken met de Pineappel Juice solution, maar dan moet je de hydratatie aanpassen van de desem naar 100%. Anders kloppen de hoeveelheden bloem en water niet.

Anoniem zei

Het ziet lekker uit.
Ik wil graag hem uitproberen maar
hoe moet ik dit vormen?
Alvast bedankt!

Levine zei

In het recept staat een filmpje en een link naar het artikel over het vormen van een batard. Deze link dus: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2007/02/het-vormen-van-een-batard.html