10 januari 2012

Goede voornemens?

Aan goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar doe ik niet. Vroeger wel, maar daar kwam toch nooit iets van terecht. Afgeschaft dus.

Geen goede voornemens, maar ik ben wel allerlei dingen van plan!
  • Heel veel bakken en koken.
  • Dit weblog blijven vullen met lekkere recepten, zowel voor brood als andere gerechten.
  • Ook mijn Facebookpagina Uit de keuken van Levine blijft zeer regelmatig updates krijgen.
  • Elke week minstens twee nieuwe recepten uitproberen en daarover schrijven.
  • Mijn boek over brood bakken afmaken. De werktitel is 'Brood uit eigen oven'. De verschijningsdatum is gepland na de zomer.
  • Workshops brood bakken blijven geven. In 2011 waren dat er 76, dit jaar worden dat er als het aan mij ligt nog meer! Nieuw is trouwens de workshop “zuurdesembrood”. Data voor de verschillende workshops tot eind maart staan inmiddels online (klik op het tabblad bovenaan de pagina).
  • De stapels recepten die her en der in het huis liggen uitzoeken en opruimen.
  • Eindelijk eens de recepten uitproberen uit het steeds maar dikker wordende mapje “ooit nog maken”.
  • Uit ieder kookboek in mijn boekenkast waar ik nog nooit iets uit heb gemaakt minstens 3 gerechten maken.
  • Uit 1 broodbakboek alle recepten maken.

Afijn ........ aan het werk!

14 opmerkingen:

Angelika zei

Lijken mij allemaal goeie voornemens :)
Succes en tot de volgende workshop!

baxengelbertsinthailand zei

Kon je maar wat extra tijd ergens vandaan halen..32 uur in een dag zou ook al fijn zijn....jij gaat echt tijd te kort komen in 2012...leuk te horen over de nieuwe workshop...wie weet leuk voor als ik de vlgde keer langskom! Succes met alles!

Marion B. zei

Heerlijk toch, al die plannen. Je boek lijkt me helemaal leuk om in de kast te hebben, maar vooral op de keukentafel :-) Ik ben er erg benieuwd naar.
Die zuurdesem workshop zou ik ook graag volgen. Straks even horen of mijn lief daar ook trek in heeft. Komen we weer samen.
We genieten hier nog steeds van al je heerlijke recepten en ik ben blij dat ik heb leren brood bakken bij je. Veel plezier dit jaar met al je plannen.

Dionne zei

Leuk 1 boek! ;-)
Welk boek???

Anoniem zei

Ik zet je boek alvast op mijn verlanglijstje! Na de zomer, dan zou ik hem voor mijn verjaardag (in oktober) kunnen hebben?

Es zei

Leuke doelen! Ik ben benieuwd! Oh! En we moeten ook worst maken toch?
;)

Moon zei

Het leven is eigenlijk één grote TO DO lijst he :) Mijn man is thuis de broodbakker, ik steek het eerder in de pateekes :)

Levine zei

@Marion: dat zou ik heel erg leuk vinden als jullie weer komen :-).

@Dionne: dat moet ik nog bepalen, maar ik denk Local Breads van Daniel Leader.

@Candyinwonderland: als ik doorschrijf en de uitgever doet z'n best dan zou dat haalbaar moeten zijn.

@Es: ja dat gaan we ook nog doen! Gezellig, moet nu al lachen!

Keukens Duitsland zei

Dit boek ga ik aanschaffen. Toppie. Dank voor de tip.

Anoniem zei

Gaaf Levine! Zelf een boek schrijven! Ik heb al een aantal van je broodrecepten gebruikt en ze zijn allemaal zo supergoed gelukt! Ik zou je boek zeker weten kopen!
Doe je alleen gistbrood of ook zuurdesem e.a.?

groetjes!

Levine zei

@bespaarmuts: vooralsnog alleen gistbrood, ook brood met voordeeg. Misschien een enkel zuurdesemrecept, maar zuurdesem staat eigenlijk gepland voor een volgend/ander boek :-).

Anoniem zei

Mogen we hier nog een verzoeknummer plaatsen voor je bakavonturen? Op dit moment zit, ik tot mijn neus ondergestoven met extra bloem vanwege extreme nattigheid van het deeg, te proberen naar recept voor naan uit mijn vegetarische kookboek iets te maken wat lijkt op naan. Ik worstel al heel lang met dit recept, met veel extra bloem komt er uiteindelijk wel iets uit de koekenpan wat ik mijn kinderen beter kan serveren dan die chemische broodjes uit een pakje van Patak's. Maar ik denk elke keer dat ik me er aan waag: wat zou Levine hiermee doen?? Je zoekfunctie geeft aan dat Naan niet in je receptenlijst voorkomt. Daar zie ik dus graag verandering in komen.

Groeten,

Jolande

Ook ik kijk uit naar je boek... ik heb liever een beduimeld kookboek dan allemaal bloem tussen mijn toetsen!!!

Levine zei

Jolande, ik heb al jaren geen naan meer gemaakt. Klopt dus dat er geen recept op mijn blog voor staat. Geen idee meer welk recept ik ooit gebruikt heb. Je kunt mij je recept mailen, dan kan ik er naar kijken. Tip als je ze weer gaat maken met hetzelfde recept: hou wat van het vocht achter. Het is beter om tijdens het kneden nog wat vocht toe te voegen dan bloem. Als je veel bloem moet toevoegen raak het recept uit balans ten opzichte van de overige ingrediënten.

Petra zei

Voor het boek houd ik mij aanbevolen, ik neem aan dat we tegen die tijd wel een berichtje krijgen...toch!
Voorlopig ben ik nog lekker zoet met de info van je website.
Dank je wel!