31 december 2011

2012

Vandaag is het de allerlaatste dag van het jaar. Een dag om het afgelopen jaar nog even te overdenken, maar vooral een dag om vooruit te kijken. Het is ook de dag voor oliebollen, champagne en goede wensen. Oliebollen bak ik ook dit jaar weer zelf, voor de derde keer op rij gebruik ik daarvoor het recept van Gerrit Jan, de Eetschrijver. Ik gebruik minder citroen en kaneel en dan zijn het voor ons de beste bollen die ik ooit gebakken heb.

Ik wens jullie een ontzettend goed 2012!

9 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Ook voor jou en je familie de beste wensen en succes bij het oliebollen bakken!
groetjes, Caroline

Jacqi zei

Levine,
Voor jou en je familie natuurlijk ook alle goeds voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar met veel nieuwe bak ideeen en -plezier.
Succes met de oliebollen en tot volgend jaar.
Groetjes,
Jacqi.

Connie zei

Levine,
Een geweldig nieuwjaar is net begonnen. Ik wens je 'Sawadee Pi Mai' zoals we hier in Thailand zeggen.

Marina Prins Hoiting zei

Levine,

Voor jou ook een gelukkig nieuw jaar!
Op naar een mooi bakjaar!
Wanneer komen de datums voor de nieuwe cursussen?

liefs marina

Levine zei

Marina: er staan al enkele nieuwe data op, meer volgen binnenkort. Kan op dit moment wat lastig plannen ivm werk Martin.

Martijn zei

Hallo Levine, Het is bijna weer oud en nieuw, dus misschien leuk om te weten: ik heb het recept van de Eetschrijver gebruikt om desem oliebollen te maken en dat lukte prima. Voor 1/8 van de hoeveelheid heb ik 30 gram tarwedesem met 60% hydratatie gebruikt. Ook door allergie ingegeven experimenten met het toevoegen van meer vulling met geheel weglaten van de suiker, het vervangen van alle vloeistof door sojamelk en de boter door zonnebloem olie geven in de desemoliebol een uitstekend resultaat.
Ga verder vooral zo door, ook in het nieuwe jaar!
Martijn

Martijn zei

Typefoutje, hydratatie in oliebollenrecept is 80%, geen 60%.

Martijn

nel zei

Hallo Levine.
Kan ik van de Amerikaanse bloemen.
13.3% eiwit oliebollen bakken?
Of moet ik daar een andere voor hebben.
Ik wil voor de eerste keer het recept van Grootschrijver proberen.
Groetjes Nel.

Levine van Doorne zei

Nel, je kunt beter een bloem met een lager eiwitgehalte voor oliebollen gebruiken. Succes met bakken!