26 augustus 2011

Nieuwe (broodbak) boeken

Nieuwe (broodbak)boeken

Tijdens mijn vakantie arriveerden er drie nieuwe boeken, allemaal met als thema brood bakken. Zodra ik ze helemaal heb gelezen en er iets uit heb gemaakt horen jullie er meer over. Ze zijn allemaal anders, dat kan ik nu wel alvast vertellen.

By the way: ik heb inmiddels zo'n 90 bakboeken. Welke dat zijn kan je zien in mijn bibliotheek bij Library Thing. Je kunt mijn bibliotheek ook bereiken door in de rechterkolom op Willekeurige boeken uit mijn bibliotheek klikken.

6 opmerkingen:

Kelly @ Kell's Kitchen zei

Dat is 'n indrukwekkende collectie bakboeken; daar ben ik nog lang niet ;-) Veel plezier met het maken van lekkere recepten uit je nieuwe boeken!

Anoniem zei

Het beloofd erg lekker te brooden op jouw site;)

Karen zei

Is er één boek dat je kan aanraden? Zo heb ik voor bakken Dorie Greenspan en David Lebovitz als leidraad (ik leer bakken door al hun recepten te maken), en ik zoek nu een broodboek om me op te storten.

Hanaâ zei

Zoooo. Dat heb je weer mooi voor elkaar :o) "Simply Great Breads" heb ik van de bieb geleend. Ziet er goed uit. "Bread Matters" ken ik niet maar het klinkt interessant. Worden er gewichten voor de ingredienten genoemd in "Bread Matters"?

Levine zei

@Karen: mijn favoriete broodbakboeken:
- Bread van Jeffrey Hamelman
- Baking Artisan Bread van Ciril Hitz
- The Bread Bakers Apprentice van Peter Reinthart
- The Bread Bible van Rose Levy Beranbaum

Levine zei

@Hanaa: in de recepten in Bread Matters worden uitsluitend grammen vermeld. Het is geschreven door een Engelsman, vandaar :-)