02 september 2011

King Arthur Flour Baking classes

Mijn droom is ooit nog eens een cursus te volgen bij het Baking Education Center van King Arthur Flour in Norwich, Vermont, USA.

Het liefst dan een cursus die gegeven wordt door Jeffrey Hamelman, schrijver van één van mijn favoriete broodbakboeken Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes.

Ach, een mens moet wat te dromen hebben toch? Voorlopig doe ik het maar met deze filmpjes.

8 opmerkingen:

Angelika zei

Geweldige filmpjes om naar te kijken. Maar wij hebben onze Levine! Tot gauw,
Angelika

Levine zei

Dat is nog eens een mooi compliment :-)). Tot snel!

Dzoli zei

Ja het is waar.Internet heeft ons zo veel te bieden.Als we het wijs gebruiken hoeven we niet naar USA te reizen.Ofwel dat zou ook leuk zijn:))

Linda DeVries zei

My dream also! In America, I would travel almost as far as from the Netherlands. I want to take your class when I come to your country.

Anoniem zei

Hallo,
Ik heb een vrijdag Bramentaart 1 gebakken en was heerlijk.
Alleen volgens mijn man te zuur,hi,hi. (de bramen )
Dus de volgende keer vervang ik de bramen voor appel.

groetjes Hilda

Anoniem zei

Beste Levine,

Ik kom graag op jouw site. Ik weet nog geen weg mbt het reageren of vragen stellen. Ik koop sinds een paar weken broodmixen bij onze plaatsenlijke molen.

Nu heb ik een keer Krentenbrood gebakken met rozijnen. In de winkel had ik spijs gekocht. Alleen werd het spijs niet soepel.
Om er makkenlijk een rollentje van te maken.

Hoe moet ik de spijs behandelen ?
Hoe krijg ik hem niet zo droog uit de oven. Als je hem aansnijdt dan is de spijs een beetje droog.

Ook is het brood na een dag oud.
Kan ik in het krentenbrood ook vit C in doen ter vervanging van broodverbeteraar ???

dank voor je antwoord.

Ken je Molen de Hoop in Zoetermeer.
Ze hebben ook een website.

groetjes Marlies

Levine zei

@Marlies: je kunt me ook mailen, zie tabblad Contact bovenaan.

Amandelspijs moet je eerst afslappen met wat losgeklopt ei.

Je kunt inderdaad ook Vit C gebruiken, 2 fijngemaakte tabletjes van 50 mg op 500 gram bloem.

Welk recept heb je gebruikt voor het krentenbrood?

Anoniem zei

Hai Levine,

Geweldige filmpjes! Bedankt voor de link!

gr. Mannin Vering