Hieronder foto's van een aantal van de broden die ik onlangs heb gebakken. Eigenlijk zijn het er nog veel meer, maar ik heb niet van ieder brood een foto gemaakt!
Croissant
(recept uit Basic Brood)
Pizzabroden
(gevuld met gedroogde tomaatjes, kaas
en pijnboompitjes)
Dreikornbrot
(met sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en roggedesem)
(recept uit Basic Brood)
Pizzabroden
(gevuld met gedroogde tomaatjes, kaas
en pijnboompitjes)
Dreikornbrot
(met sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en roggedesem)
Brioche
(gebakken in muffinvorm)
(gebakken in muffinvorm)
2 opmerkingen:
Zien er heerlijk uit, je broden! Ik bak geregeld wat van je site. De Pain de Campaigne is ons dagelijks brood, maar ook de zonnebloempitten - bruin bak ik geregeld. Nu wat aan het experimenteren met zuurdesem.
Een vraag. Ik heb sinds kort een Bosch broodkneder, en ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik nu weet wanneer het deeg voldoende gekneed is. Het aparaat heeft 4 standen. Enige tips hoe ik kan zien of het deeg genoeg is gekneed? Waarop te letten?
Heel erg bedankt!
Naomi
@Naomi: je kunt zien/voelen of je deeg goed gekneed is. Vet je handen in met wat zonnebloemolie, neem een bolletje van het deeg af en trek dat al ronddraaiend voorzichtig uit tot een vliesje. Scheurt het vliesje snel dan is het deeg nog niet goed gekneed.
Een reactie posten